2011-01-24

Helgsummering

Helgen bjöd som vanligt på en massa aktiviteter där man tack vare lite pussel och hjälp av farmor och farfar fick ihop alla bitarna.

Under lördagen så rastade vi barnen i simhallen. För att spara lite tid lade jag in lördagens första pass som transportjogg dit med lite extra pålägg. Barnen hade det gott och livat där och direkt efter blev de upphämtade av farfar och fick sedan spendera lördagskvällen hemma hos honom och farmor. Det ryktades om att de skämdes bort med både film, familjespel, godis och chips så barnen hade det säkerligen bra.

Jag, Alvar och Mamma Marika passade på att under senare delen av lördagen mathandla samt shoppa lite. Under kvällen körde jag mitt andra distanspass och försökte sedan vila ut lite till söndagens långpass.

Söndagen bjöd på mäkta fint vinterväder. Strålande gnistrande solsken, helt vindstilla och några få minusgrader. Dessvärre hade jag inte fått tag på något löpsällskap. Konstapel Olsson var snuvig, Coach Lamas låg i ide och Herr Larm lekte isprinsessa ute på Edsviken. Jag proppade således in en ny talbok i Äppelpodden (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) och satte benen i rullning. Jag jobbade mig runt i Silverdal och sedan förbi Sollentuna vallen innan jag sprang på en löpbekant och faktiskt fick sällskap under min andra mil på passet (utmed Över järva och Ulriksdal). Efter lite drygt två mil var jag tillbaka vid hemmet och avslutade sedan med lite tempostegringar på bandet enligt 13x90''/60'' @3:45/4:30. Totalt landade passet på 29 km på knappt 2:04, allt med en lätt och behaglig känsla.

Veckan summerades upp till 14.5 mil med två intervallpass och ett långpass. Sjätte veckan i rad nu på mängder mellan 14 och 15 mil och trots lite klent med sömn så verkar kroppen ändå vara på hyfsat gott humör.