2011-01-10

Nya kontorslokaler

Alvar ser lite bekymrad ut men allt är väl. Han växer så det knakar.

Tillbaka på jobbet efter en lång och härlig julledighet som drygades ut lite extra med några pappaledighetsdagar. Men i morse var det inte riktigt som vanligt. Visst var det färd mot jobb men denna gång till ny ort. Jobbet har nu flyttat till nya fräscha kontorslokaler mitt i Kista och jag ska erkänna att det känns som ett lyft. För min egen del blir det väldigt angenämt då jag bor i Silverdal och får mindre än tre kilometer dörr till dörr. Således inget mer bilande fram och tillbaka med köer och rusningstrafik. Istället dammade jag den gamla komfortcykeln i garaget och trampade några få ynkliga minuter till jobbet. Avståndet är så kort att jag måste lägga på en extra omväg om jag vill springa till jobbet. Den förkortade restiden kommer underlätta avsevärt vad det gäller lämning och hämtning vid skola och dagis.


Under den gångna helgen så försökte vi ta det lite lugnt hemma med familjen och njuta av de sista lediga dagarna. Elias och Venla var hemma hos farmor och farfar medan jag och Mamma Marika tog hand om lille Alvar som växer och frodas. Han har redan nu lagt på sig lite extra vikt och blivit lite go och gla om kinderna. Både Elias och Venla svällde upp som ballonger under den tiden de ammades så än så länge följer Alvar den Engströmska mallen.

Elias trivs i vattnet.

Under söndag åkte jag till simskolan tillsammans med Venla och Elias och jag passade där på att testa mitt nya objektiv som jag införskaffat under ledigheten. Jag har sedan tidigare en Canon 5D MKII och är oerhört nöjd med det huset. Jag har dock varit på jakt efter ett bra telezoom-objektiv och slog till slut till på ett Canon EF 70-200/4 L IS USM. Väldigt trevligt att komma lite närmare målet vid fotograferandet. Förhoppningsvis får jag mycket användning av objektivet när barnen och deras liv ska dokumenteras in i minsta detalj.

Elias tränar på att dyka. Notera badbrallorna med Star Wars-motiv. Varför finns det inte några sådana i vuxenstorlek?

Förra veckan blev även riktigt bra ur träningssynpunkt. Jag lyckades återigen skrapa ihop nästan 15 mil vilka inkluderade två intervallpass och ett långpass.

Snart är det dags för Venla att börja på simskola.