2011-01-04

Nyårsfirande

Middagsdags. Från vänster: farmor, farfar, Moster Emilia, Mikko, Mamma Marika och Venla.

Förra årets sista dag titulerades självfallet nyårsafton som blev en riktig fin tillställning. Morgonen inleddes med att vi fick besök från Finlandlandet av Moster Emilia med hennes sambo Mikko och deras son.

Därefter hann jag på tajt tidsschema pressa in ett styggt intervallpass (mer om det i en framtida post) innan det var en rad förberedelser som skulle hinnas med. Strax innan middag kom farmor och farfar över tillsammans med Elias som sovit hos dem natten innan. Så var det nyårsfest.

Chef-Mikko styr upp stekarna.

Marika och Moster Emilia hade kokat ihop en himmelsk god soppa på jordärtskockor som sedan följdes upp av en saftig entrecote-stek som Mikko flamberade upp i givakt. Till efterrätt serverades konjakmarinerade fruktspett (banan, annanas, jordgubbar och kiwi) tillsammans med glass. Allt detta sköljdes ner med lite goda viner.

Elias tar hand om Alvar.

Barnen stortrivdes (Alvar sov iofs mest) och efter maten toppades allt upp med lite Guitar Hero Metallica. Detta monster till musik-tv-spel. Jag ska erkänna att jag var lite ringrostig inledningsvis men efter att ha värmt upp med No Excuses (Alice in Chains, världens kanske bästa band ever) så var jag tillbaka i gammalt gott slag och essade sedan in Metallicas monster-epos Orion på hard. Precis där var kvällen i hamn. Men det skulle bli bättre.

Nerräkning till det nya året som firades av med lite champagne och sedan som pricken över i så bjöd juniorkronorna på en riktig stormatch då de kämpade ner kanadensarna i JVM (tyvärr blev det ju plattfall sedan i semifinalen mot Ryssarna).

Allt som allt en riktigt fin nyårsafton.
En värdig avslutning på 2010.

Alvar är så populär att Moster Emilia glömmer bort efterrätten.