2011-02-04

Ägd av bandet

Gårdagen bjöd på ett intervallpass. Det första på över en vecka och även det första sedan den tunga mängdperioden jag pressat under den tiden. Benen kändes dock ganska pigga och framför allt skallen var sugen på att springa lite snabba intervaller.

Coachen hade skickat över en ny skiss för de två kommande veckorna och även om den inte innehöll några renodlade tusingar så fanns det en del godbitar att plåga kroppen med. Först ut på skissen var ett backpass enligt 3x3km med varierande fart och lutning enligt 3:20 +3/3:25 +4/3:15 +2 och med en pausjogg på 2' @4:30. Passet såg ut att vara hanterbart och kändes även så inledningsvis. Första serien genomfördes men jag kände att jag behövde bränna för mycket energi främst på den svåra andra kilometern som avverkades i ganska hög lutning (+4). Mot slutet av andra serien fick jag gräva djupt i registret för att stå kvar på bandet och jag insåg då att det inte skulle gå att genomföra den tredje och sista serien. Valde då att dela upp den i två mindre intervaller vardera 1.5 km och köra dem enligt den gällande skissen för fart och lutning. Svårt plågad då passet var slut och pulsvärdena visade återigen att jag fått mig en ordentlig genomkörare. Jag är dock lite småkonfunderad över passet. Jag tyckte att benen var helt ok och kan inte skylla på den tunga föregående veckans träning. Till på köpet är en av mina starka sidor just att springa backe och terräng. Det enda jag undrar lite över är om lutningen på bandet kanske är lite svår? Det krävs så lite för att utfallet ska bli annorlunda. Men med facit i hand får jag helt enkelt sikta på att köra lite lugnare tempo på bandet om lutningen ska skruvas upp en aning.

Idag var det lite återhämtningsdistans under lunchen med den legendariske 1:37-Bergman. Karln är ju näst snabbaste svensk genomtiderna på Lidingösträckan och vet minsann ett och annat om att instruera kropp och själ att pressa på snabba tider. Väldigt stimulerande att få höra honom berätta om hans träning och tävlingar.

Nu helg.

2 kommentarer:

swyzak sa...

Ägd av bandet igen alltså... Tungt skit, men det finns ju som du skriver kanske anledning att hysa tvivel mot bandets lutning... Kalibrering igen? Eller så sovs det helt enkelt för lite? Vilket ju är svårt att göra nå´t åt sådär med småkottar i huset... Aja, hoppas du ägar bandet idag då iaf... kör hårt!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

well, inget att hänga läpp över. Lutningen verkar vara lite stygg på bandet bara att lära sig det. Idag blev det rejäl revansch på bandet men då höll jag mig till ett sådant pass som jag nu är mer trygg och bekväm med, det vill säga en traditionell snabbdistans.