2011-02-22

Intervaller vecka 7

En liten redogörelse av förra veckans genomförda intervallpass:

Först ut var en likartad repris av tidigare misslyckade alpintervaller. Denna gång var snittfarten aningen mer nerjusterad. Skissen var satt till 3x3km @3:25 +3, 3:30 +4, 3:20 +2, SP: 2' @4:30. Alltså tre stycken serier om tre kilometer som skulle genomföras i lite varierande fart. På pappret inte så stygga tider men jag är lite osäker på hur pass kalibrerat mitt band är med lutning. Min magkänsla säger mig att bandet kryddar på aningen mer lutning än displayen visar då jag upplever att jag får slita aningen mer än normalt då jag springer på andra band eller i kuperad terräng. Hur som helst så hade jag denna gång inga som helst problem att genomföra passet, det är märkligt vilka utslag lite finjustering av lutning och fart kan resultera i.

Veckans andra intervallpass var en snabbdistans över 14 km i progressivt ökande fart från 3:34 ner till 3:08. För varje kilometer ökade jag således farten med 2''. Jag inledde med att värma upp i 30 minuter från 4:30->3:45 följt av några tempostegringar för att jobba upp pulsen en aning. Sedan påbörjade jag själva snabbdistansen. Första tio kilometer var ren transportdistans och här handlade det bara om att behålla koncentrationen och göra av med så lite energi som möjligt. Puls och löpteknik satt gott hela vägen och jag kunde i stort sett rulla på avslappnat tills de två avslutande kilometerna som avverkades på 3:10 och 3:08. Till dessa fick jag växla steg ner mot milanpassning, det vill säga aningen mer på tå och lite mer knäuppdrag. Allt i genom en riktigt bra känsla under passet och det kändes som om jag skulle kunnat öka både fart och distans en aning om så hade behövts.

Sammanfattningsvis blev förra veckas två intervallpass följande:
- Uppv. 25' @4:30->3:45, 3x3km @3:25 +3, 3:30 +4, 3:20 +2, SP: 2' @4:30
- Uppv. 30' @4:30->3:45, 5x30'' @3:05, snabbdistans 14 km @3:34->3:08, öka 2''/km.

4 kommentarer:

swyzak sa...

Gott plogat... Korrekturläsaren noterar dock 3:80 på sista kilometern, således alltså en 4:20-km... =)

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Ah, inte är det så stor skillnad mellan att avsluta med 3:80 eller 3:08.

swyzak sa...

Är man kokt nog kan man med lätthet avsluta på 3:80...

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Word Mate.