2011-02-24

Jedi

En stor del av min uppväxt präglades av de tre Star Wars-filmerna som den gode George Lucas snickrade ihop på slutet av 70-talet och början på 80-talet. Det är därför med lite extra förtjusning och fascination jag tar del av Elias uppväxt som även den präglas av Star Wars fast denna gång fokuseras innehållet kring Clone Wars. Man undrar ju lite försynt om mina barnbarn även de kommer leka jediriddare på skolgården när de växer upp?

Elias har med åren insett att Pappa Patrik även han är väldigt initierad i Star Wars-universumet och kommer då och då med lite frågor kring ämnet. Som semi-expert har jag alltid lyckats besvara hans frågor men igår räckte jag för första gången inte till.

Elias: Pappa?
Patrik: Ja?
Elias: Jag har funderat på en sak med Star Wars.
Pappa Patrik inte orolig. Det här essar jag.
Patrik: Vaddå?
Elias: Vem var egentligen Obi-Wans far?
Hjärnan krisar. Det har jag ju inte en blekaste aning om. Panik. Det blir till att i sann politisk manér undvika frågan och besvara den fråga med en annan fråga
Patrik: Men du, vet du vem som egentligen var Yodas far?

Och nej, det visste inte Sonen och därmed var diskussionen både avslutad och överspelad. Kanske bäst det för min skull. Måste nog i studera släktträden hos dessa jediriddare inom kort.

Inga kommentarer: