2011-02-16

Kettlebell

Kettlebell hjärta löpning?

I måndags provade jag för första gången på kettlebell. Ni vet de där ryska tunga kobjällrorna som man svingar och meckar med under passen. Många har lovordat denna träning även om jag inte riktigt fattat poängen.

Men så mycket begrep jag att det säkerligen kunde bli styggt jobbigt. Jag vet ju till exempel vad naprapater och sjukgymnaster kan åstadkomma för tortyrövningar med små ynkliga pilatesbollar. Nåväl, en hängiven kettlebellare och simmare på jobbet styrde upp alla kollegor och bokade lokal och guruledare och vipps så var halva företaget inkvarterade i gymmet redo att svinga dessa bjällror.

I knappt tre timmar drillades och instruerades vi efter bästa förmåga. Jag hade att välja mellan två bjällror. En 12kg-variant och en lite lättare på 8kg. Den lättare hade säkert passat en flugviktare som mig bättre men eftersom den var målad i rosa så var det liksom inget val. Det blev 12kg-bjällran. Och den var manligt blå.

Kort och gott så var passet roligt och jobbigt. De övningar jag hade lättast för var de som berörde benen och de där man fick komma upp lite i puls. Övningarna för nacke och armar däremot fick jag gräva djupt i registret för att genomföra men det gick nog hyfsat.

Dagen efter kändes kroppen överraskande bra, jag hade liksom räknat med att ringa efter färdtjänst för att ta mig till jobbet. Dock var jag riktigt stel över nacken och ner mot skuldrorna men det är säkert inga problem för naprapaten att skaka lite liv i dessa då jag träffar henne imorgon för behandling.

3 kommentarer: