2011-02-28

Långt långpass och lite till

Under den gångna helgen har vi haft besök från Finlandslandet i form av Moster S samt hennes tre söner. Totalt sex barn i hemmet och en ljud- och aktivitetsnivå som kan få mindre berg att rämna. Barnen har således haft fullt upp och en direkt konsekvens av det blev att även vi föräldrar fick slita rätt hårt för att se till så att huset någorlunda står kvar efter deras strapatser.

Jag lyckades dock pipa iväg två gånger under helgen för lite träning tillsammans med Västerås finest - Swyzak himslef. Swyzak kom ner på lördagseftermiddagen och inkvarterade sig hemma hos Coachen. Tillsammans tog vi ett uppvärmningsvarv genom Ulvsunda och delar av Kungsholmen innan vi genomförde ett backintervallpass i Huvudstabacken. Underlaget var väl inte helt optimalt för backlöpning men det var bara att bita i och kliva på. Höjdmeter för höjdmeter.

Under söndagen hade Coach Lamas kommenderat upp ett långt långtpass där planen var att rasta benen under 165 minuter. Eftersom Swyzak är en av Sveriges tre morgonpiggaste män samt det faktum att han ville återvända till familjen så snabbt som möjligt så stod jag lite hastigt och lustigt utan att begripa hur det egentligen gick till ombytt och klar för avlöp redan klockan 09:00 i Sumpan. Stärkta av varandras sällskap så påbörjade vi passet och jobbade oss via Överjärva förbi Silverdal, Sollentuna vallen, rundade Edsviken, passerade Danderyd, Mörby och sedan en bit i Hagaparken innan kosan styrdes tillbaka mot Solna och Sundbyberg. Efter lite korrigering runt en av de Två sjöarna i Sumpan så hade vi skrapat ihop lite drygt 37 km på 166 minuter. Mission accomplished. Genomgående bra skallen och bra ben under passet och Swyzaks trevliga sällskap gjorde att de knappa tre timmarna försvann i ett nafs. Happy times.

Tack vare en god avslutning på veckan så lyckades jag summera upp mängden till 17 mil vilka innehöll ett ordentligt långpass samt två goda intervallpass.