2011-02-14

Ramundberget 2010

Helgen spenderades som jag nämnde vid Ramundberget - den årliga resan dit tillsammans med Mamma Marikas kollegor. Resan upp inleddes på torsdagsmorgonen och det var med nöd och näppe jag hann avverka lite kort distans innan väskorna rullades ut mot bussen som snällt och bekvämt plockade upp oss i Silverdal.

Sedan väntade en diger bussresa som gick överraskande smidigt. Elias och Venla höll sig lugna och sansade tack vare lite barnfilmer och NDS. Lille Alvar var även han en klippa och sov av hela resan förutom två korta tillfällen då han behövde ha matpåfyllning. Strax innan middagstid på torsdag kvällen anlände vi till fjällhotellet och jag hann även avverka ett kortare andra distanspass innan trerättersmiddagen.

Både fredag och lördag bjöd på strålande vinterväder. Minus 10 - 13 grader, vindstilla och bländande solsken. Bättre skidväder än så här har jag svårt att föreställa mig. Under fredagen hyrde jag skidor och åkte tillsammans med Elias i blå och röda backar medan Mamma Marika vid barnbackarna övade med Venla på skidåkning. Första gången Venla stod på ett par skidor men hon lär sig snabbt och sporras rejält av att se storebror susa ned för de brantare backarna. Under lördagen var det ombytta roller. Jag tränade med Venla i barnbacken medan Elias lurade med sig Marika till de svarta backarna.

Efter skidåkningen spenderades några timmar på hotellets spaavdelning där barnen badade i poolen och bastade medan jag rastade mina egna, något trötta, ben på löpbandet. Jag ber att få återkomma till förra veckans träning i en framtida bloggpost.

Det jag gillar med Ramundberget förutom deras mysiga fjällatmosfär och stämning är att det är väldigt barnvänligt. Det är nära till backarna från hotellrummet och vid Mor Britas restaurang finns det en hel undervåning med lekrum där barnen kan leka bäst de orkar. Detta får den trevliga bieffekten att föräldrarna faktiskt i lugn och ro kan avnjuta diverse måltider utan att ständigt bli stressade av att barnen vill därifrån.

Söndagen bjöd på kallt väder (minus 25) varvid vi beslöt att ställa in skidåkningen och helt enkelt koppla av med lite bad och lek. Strax efter lunch gick bussen hem och strax innan klockan 22 var vi tillbaka vid Silverdal. Dessvärre hade Kung Bore gjort comeback i Stockholm medan vi var bortresta så jag fick bokstavligen gräva fram bilen ur snömassorna.

6 kommentarer:

swyzak sa...

Låter som riktigt najs, pluspoäng för att du alpiniserade dig själv oxå... Dom svarta backarna i Åre månne?

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Nja, de svarta backarna överlåter jag nog åt Mamma Marika och Elias. Åre kommer besökas med mitt jobb veckan innan TSM. Kommer då därför tyvärr missa TDM.

swyzak sa...

TDM missas av mig oxå eftersom jag "formtoppar" i Idre veckan innan TSM...

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Aj då, klubben får klara sig utan oss. Vi sätter hoppet främst till Brandon och Seas. Men på TSM blir det starkt och formtoppat lag.

Anonym sa...

Mäh! Jag ville ju ha revansch från förra året på korta terrängen och så ställer du in DM! Dåligt Patriks jobb, dåligt.

/laser

Patrik Engström sa...

Laser:

Jo det är lite trist att du inte får revansch på en marathonråtta som jag. Men kanske bjuder du upp till kamp över 12km-distansen en vecka senare?