2011-02-07

Revansch på bandet

Efter att ha blivit illa tilltygad av mitt band under torsdagens alpintervaller hade jag mestadels gått och gnisslat tänder under dagarna efteråt. Kunde knappt bärga mig till nästkommande intervallpass för att återigen bjuda upp till kamp mot bandet.

Under lördagen medan barnen var inkvarterade hemma hos farmor och farfar öppnade sig en möjlighet för lite snabbspringande varvid jag synade Coachens skiss. Den löd: uppvärmning 30' följt av 20 km progressivt ökande fart från 3:55 ner till 3:14 och en avslutning med 3x1' @3:10 +3, PJ: 1' @4:00 +1.

Sagt och gjort. Jag svidade om och inledde passet med 30 minuters uppvärmning utomhus i cirka 4:05-fart innan jag klev in till mitt förpreppade band (handduk och vätska), bytte om till shorts och intervallskor och körde igång fortsättningen på snabbdistansen. Första 10 km var bara en transportsträcka ner från 3:55 till 3:30. Jag ökande med 3'' per km ner till 3:46 och sedan med 2'' per km ner till 3:14. Andra milen gick fortsatt väldigt bra och framför allt behöll jag koncentrationen och hade ingen svacka någon gång under passet. Pulsen visade också upp sig från sin bästa sida då den höll sig på anständiga nivåer förutom på sista kilometern i 3:14 då jag fick pressa på lite mer. Det är nog helt i sin ordning eftersom trippräknaren då visade 26 km och ett visst slitage hade infunnit sig i benen. Avslutade sedan med de tre 1' @3:10 +3 innan jag efter lite nerjogg summerade upp passet till lite dryga 31 km.

Söndagen bjöd på strålande solsken och inbjudande löpväder. Tillsammans med Konstapel Olsson så betade vi av ett härligt långpass från Bergshamra, Norra Djurgården, KTH, Haga Parken, Solna och sedan hem igen. Mäkta trevligt och kroppen var faktiskt på humör hela tiden trots gårdagens ganska mastiga snabbdistans. Totalt fick jag återigen ihop lite drygt 31 km vilket resulterade i att helgens två pass landade in på drygt 62 km. Veckan innehöll således två intervallpass, ett långpass och en total mängd på drygt 13 mil vilket jag anser godkänt med tanke på att den innehöll en vilodag och hemresa från Finlandslandet.

Inga kommentarer: