2011-03-11

Gel-Hyperspeed 4

Asics Gel-Hyperspeed 4.

För några veckor sedan damp det ner en ny skoleverans från Asics med några av deras nya vårmodeller. Modellerna var DS-Trainer 16, DS-Racer 8 och Hyperspeed 4. Under mitt senaste intervallpass snörjde jag på mig de nya Hyperspeeden för att testa hur den fungerade. Den förra modellen var en trevlig överraskning och jag hade en förhoppning om att årets modell skulle bjuda på fler angenäma förbättringar.

Första intrycket var att den formades bättre kring foten. Jag är en väldigt smal löpare och har följaktligen smala fötter. En del skor tenderar till att vara alldeles för skrymmande/luftiga för mig. Trots att jag drar åt skosnörningen nästan till max så vill inte skon sluta tätt runt foten. Årets Hyperspeed var markant bättre på denna punkt vilket borgade för en bättre passform.

Vad gäller dämpningen i den bakre delen av skon så upplevde jag den som relativt oförändrad. Med andra ord svagt dämpad vilket är helt ok med tanke på att modellen är en tävlingssko. Istället upplevde jag det som att den främre delen av skon var mer uppbyggd och dämpad än tidigare. Detta upplevde jag som riktigt behagligt då den förra modellen tenderade till att upplevas som lite tunn vid den främre delen. Den nya modellen av Hyperspeed bjöd på bättre dämpning för framfoten men med bibehållen löpkänsla och kontakt med underlaget.

En sak som jag dessvärre noterade att man inte ändrat på är ventilationshålen under skosulan. De resulterar i att man tar in väta från marken rakt in i skon samt att det väldigt lätt fastnar grus som sticker en under foten. Kanske är detta inte ett problem för löpare i andra länder men för oss i Sverige som grusar ner vägarna hela vintern så är detta ett akut problem. Jag brukar försöka preppa skorna genom att täta dessa hål med silikon.

Vikten uppmätte jag till strax över 200g vilket stämmer överens med den officiella uppgiften på 211g (storlek 43?). För en tävlingssko är detta naturligtvis inte några direkt ögonhöjande uppgifter, jag hade nog kanske sett att skon hamnade strax under 200g än över. Hur som helst så avser jag använda denna sko på marathon och eventuellt halvmarathon och här misstänker jag att skon kommer fungera perfekt. Det är en svår balansgång med att välja en lätt sko till marathon. Skovalet kan betyda mycket. Väljer man en lite tyngre skomodell som man får släpa runt med under 42.2 km så kanske det innebär att vader och lår inte stumnar på för tidigt under loppet. Stora frågan är om jag väljer skon till kommande halvmara. Jag har tidigare kört denna distans med mina Pirahna men då upplevt att vaderna varit förbrukade runt 17-18 km. Jag har ännu inte bestämt mig utan får sova på saken ett tag till.

Sammanfattningsvis konstaterar jag att årets Hyperspeed är en mycket trevlig sko i det lättare segmentet. God passform och dämpning gör den till en utmärkt sko att tävla i på de lite längre distanserna. Till nästa års modell hoppas jag att Asics tätar ventilationshålen.

35 kommentarer:

Tröskelkungen sa...

Snygg var den också för en gångs skull.
Men ventilationshålen är absolut riktigt obra.
Själv kör jag marathon i Nike Zoom streak XC 2 (150g) och tycker som du säger att de antagligen är på gränsen till för tunna. Man känner sig dock förbenat snabb när man snörar på sig de illgröna pjuxen.

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Jo jag håller med dig. Årets modell är röd och stiligt snygg. 150g är lite på gränsen för tunna upp mot halvmarathon. Jag har kört i Piranha som är ännu lättare och som sagt lidit lite mot slutet. Frågan är hur mycket man 'sprungit in' innan dess? :)

Staffan sa...

Alla dessa intressanta lättviktsmodeller...Jag springer i Adidas Adios som lättviktare men gillar ju Asics och springer distans i DS Trainers och hyperspeed är också intressanta. Snyggt också med den röda färgen. Många verkar köra med de där hålen, Saucony har också dem på deras lättare A3/A4-modeller och A4är också en intressant lättviktare.

Det borde inte kosta många grams vikt att ha en hel sula istället.

Otroligt imponerande träning du har genomfört sista tiden, det borde betala sig snyggt när tävlingssäsongen drar igång!

Magnus sa...

Tack nu blir det ett lätt beslut. Valde mellan Asics Racer och Hyperspeed.

Vad anser du om Racer som tävlingssko?

Patrik Engström sa...

Staffan:

Jo de är för härliga de lättare modellerna. Men hålen i sulan är ett aber. Även för länder utan grus på vägarna borde det ju vara irriterande att så fort det ligger lite väta på marken så sugs det in i skon genom hålen.

Jag har haft en bra träningsperiod nu och hoppas få lite avkastning på de kommande tävlingarna. Visserligen är jag nedrans ringrostig på tävlande då jag gjorde det senast i maj men med några lopp i benen fram till den 28/5 så hoppas jag på lite flyt.

Patrik Engström sa...

Magnus:

Om det är en tävlingssko du letar efter så rekommenderar jag nog Hyperspeed eller deras lättflugviktsmodell (och min personliga favorit) Piranha. Jag vet inte vilken distans du avser tävla på men DS Racern tycker jag de senaste åren blivit lite sämre och påminner nu mest om en lätt distanssko. Den är väldigt lik DS Trainer tycker jag. En trevlig träningssko men inte avsedd för tävling.

Anonym sa...

Tänkte på distanserna halvmaran och maran.

På förra årets maror hade jag Racer modellen men funderar nu på att byta till en "snabbare" tävlingssko.

Anonym sa...

Anonym = Magnus

Peter sa...

Skulle Hyperspeeden funka även på LL? Om inte vad rekommenderar du för detta lopp?

Håller med föregående talare om att du verkar ha matat på riktigt duktigt på löpbandet. Skulle bli mycket förvånad om det inte blir riktigt stygga tider framåt sommaren.

Patrik Engström sa...

Magnus:

Jo då kanske Hyperspeed kan vara nåt för dig. Jag tror ärligt talat inte det skiljer sig så mycket i vikt mellan DS Racer och Hyperspeed men jag upplever åtminstone den senare som en bättre tävlingssko. Den känns inte lika stel och uppbyggd som Racern. Känslan är något som är väldigt viktigt under en tävling. Att gå ner ytterligare i vikt ner mot 150 eller lägre ska du nog vara lite försiktig med. Jag har tex kört några halvmaror i Piranha men upplevt att de räckt till cirka 17-18 km. Efter det så hade vaderna tagit lite för mycket stryk.

Patrik Engström sa...

Peter:

Jag tror dessvärre inte att Hyperspeeden är helt optimal för Lidingö. Den största anledningen till det är just dessa ventilationshål. LL går ju som bekant på grus och risken för att man gå grus som sticker upp rakt in i skon är överhängande. Då måste de se till att täta hålen noga innan loppet. En annan anledning är också att skon inte är lika uppbyggd i sidled. LL bjuder på en del skarpa kurvor och här lämpar sig inte skon perfekt. På landsvägar med löpning rakt fram fungerar den klart bättre. På LL har jag under de senaste åren kört med DS Racer fast då men den modellen som fanns innan de byggde om skon ganska ordentligt. Utan att ha testat modellen Asics Tarter själv så tror jag den är den bäst lämpade skon för LL. Knottrig sula utan ventilationshål, lägre uppbyggnad vilket borgar för att den fungerar bättre i sidled samt lagom vikt. Tarter tror jag inte går att få tag på i Sverige utan du blir dessvärre tvungen att importera hem den.

Markus sa...

Alternativ till egenimport

http://www.prisimport.se/1018-asics-gel-tarther-mens-speed-running-shoe-2011-t034n-8501-herr.html

Patrik Engström sa...

Markus:

Tack för tipset! Bortsett från färgen så tror jag Tarter är en perfekt sko för LL och tävlingar med lite blandad terräng och kurvor.

achang sa...

north face outlet
mbt shoes
the north face uk
tory burch outlet
beats headphones
pittsburgh steelers jersey
michael kors uk
seattle seahawks jerseys
tory burch outlet
the north face jackets
ugg uk
real madrid jersey
mizuno running
chicago bulls jersey
ralph lauren uk
oklahoma city thunder jerseys
evening dresses
the north face outlet
true religion jeans
coach outlet canada
oakley sunglasses canada
nike roshe
cheap soccer jerseys
koby bryant shoes
prada shoes
dansko outlet
chanel outlet
los angeles clippers jerseys
new york knicks jersey
barcelona jersey
dallas cowboys jersey
custom mlb jerseys
minnesota vikings jerseys
nike outlet store
bottega veneta outlet
air jordan 13
vans shoes
nike free 5.0
air max 90
washington redskins jerseys
0619

Unknown sa...

20150623 junda
ray ban outlet
michael kors purse
toms shoes sale
cheap soccer jerseys
pandora charms
chanel outlet
true religion outlet
football jerseys
ray ban sunglasses
coach factory outlet
michael kors handbags
gucci handbags
true religion
michael kors
gucci uk
coach factory outlet
oakley sunglasses cheap
abercrombie and fitch
ralph lauren polo shirts
michael kors bags
coach outlet
oakley sunglasses outlet
true religion sale
oakley sunglasses
kate spade bags
retro jordans
toms shoes for women
ray ban outlet
hollister kids
kate spade bags
michael kors watches
ray ban glasses
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
toms outlet store

Unknown sa...

calvin klein online store
chicago bears jerseys
kate spade outlet
oakley outlet
coach outlet online
valentino sale
converse outlet
ferragamo shoes
new york knicks jersey
michael kors uk
polo lacoste pas cher
fred perry polo shirts
michael kors outlet
insanity workout
fitflop
oakley sunglasses
the north face outlet
chanel handbags
polo ralph lauren outlet
giuseppe zanotti
air max 2015
louis vuitton outlet online
boston celtics jersey
louis vuitton outlet
michael kors uk
mcm backpack
cheap wedding dresses
louis vuitton outlet online
true religion jeans
mont blanc
manchester united jersey
true religion
nike huarache
cheap ray ban sunglasses
coach outlet store
toms outlet
ray ban sunglasses
michael kors canada
marc jacobs handbags
fivefingers shoes
achang 0713

Unknown sa...

2015-7-27 xiaozhengm
cheap jerseys
kate spade handbags
kate spade outlet online
nike air max
mont blanc pen
ray ban wayfarer
louis vuitton
hollister clothing store
soccer jerseys wholesale
pandora charms
cheap true religion jeans
burberry outlet
chanel outlet
michael kors handbag
coach factory outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
toms shoes
louboutin
toms outlet
ray ban uk
michael kors bags
coach factory outlet
ray ban sunglasses
coach outlet online
polo ralph lauren
true religion
tory burch outlet
hollister clothing
ralph lauren outlet
sac longchamp
oakley sunglasses outlet
coach outlet
sac longchamp
tory burch shoes
toms shoes outlet
michael kors outlet
tory burch outlet online
pandora jewelry
cheap beats

Unknown sa...

20150828daigege
pandora jewelry
nike roshe runs
louis vuitton pas cher
jordan pas cher
louis vuitton
gucci borse
michael kors
christian louboutin
soccer shoes
nike air huarache
cheap jerseys
pandora jewelry
nike uk
abercrombie
michael kors outlet
coach outlet online
air max 95
basket ball shoes
instyler max
christian louboutin uk
nike air max
coach outlet online
fitflops sale clearance
ralph lauren uk
michael kors
true religion jeans
sac longchamp
nike roshe run women
mizuno shoes
michael kors handbags
oakley sunglasses
ralph lauren uk
new balance
nike free run womens
air max 90
polo ralph lauren outlet
nike free runs
true religion
adidas superstar
polo ralph lauren

Unknown sa...

201591dongdong
fake oakley sunglasses
jordan 4
louis vuitton outlet
coach factory outlet
coach factory outlet online
michael kors
coach outlet
oakley sunglasses
louis vuitton handbags
prada uk
swarovski jewelry
michael kors handbags
louis vuitton outlet stores
toms shoes
ray-ban sunglasses
michael kors outlet online
nfl jerseys
hollister co,hollister jeans,hollister.com,hollister ca
timberland boots
nike huarache
abercrombie fitch,abercrombie and kent,abercrombie & fitch,abercrombie outlet,abercrombie kids
cheap ray bans
nike air max
ralph lauren
coach factory outlet
ghd hair straighteners
oakley vault
oakley vault
louis vuitton outlet
jordan 11
coach canada outlet
michael kors outlet online

Unknown sa...

links of london jewellery, http://www.linksoflondons.co.uk/
karen millen uk, http://www.karenmillendressesoutlets.co.uk/
tods outlet store, http://www.todsoutlet.us.com/
giuseppe zanotti, http://www.giuseppe-zanotti-outlet.org/
louis vuitton outlet online, http://www.louisvuittonus.us.com/
snow boots, http://www.wintercoats.us.com/
ugg boots, http://www.cheapuggboots.net.co/
ray ban sunglasses outlet, http://www.raybansunglass.us.com/
prada outlet, http://www.pradahandbagsoutlet.co.uk/
ugg boots clearance,ugg australia,uggs on sale,ugg slippers,uggs boots,uggs outlet,ugg boots,ugg,uggs
giants jersey, http://www.newyorkgiants.us/
discount ugg boots, http://www.uggsale.in.net/
golden state warriors jerseys, http://www.warriorsjersey.com/
new orleans saints jerseys, http://www.neworleanssaintsjerseys.us/
san antonio spurs jerseys, http://www.sanantoniospursjersey.com/
new england patriots jerseys, http://www.newenglandpatriotsjerseys.us/
louis vuitton bags cheap, http://www.louisvuittonbag.us.com/
babyliss, http://www.babyliss.us.com/
falcons jersey, http://www.atlantafalconsjersey.us/
designer handbags,handbags outlet,cheap handbags,purses and handbags,wholesale handbags,designer bags,bags outlet,handbags wholesale,cheap purses,discount handbags,handbags sale,wholesale purses,handbags and purses,designer purses
puma outlet, http://www.pumaoutletonline.com/
1015minko

Unknown sa...

2015-11-5leilei
jordan pas cher
michael kors
sac longchamp
coach factory outlet
true religion sale
fitflops uk
moncler jackets
ghd hair straighteners
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
ugg boots
montblanc pens
ralph lauren
adidas superstar
air max 90
michael kors outlet
ralph lauren outlet
true religion jeans
ray bans
toms outlet
louis vuitton uk
ugg australia
michael kors bags
chaussure louboutin
louis vuitton outlet stores
michael kors bags
michael kors handbags
louis vuitton pas cher
nike tn pas cher
michael kors handbags
ray ban sunglasses

Unknown sa...

mulberry outlet online
mac makeup
replica handbags
ugg outlet
converse sneakers
canada goose coats
iphone cases
coach outlet store
hermes belt for men
ugg boots
cheap mlb jerseys
nhl jerseys wholesale
asics
cheap toms
michael kors outlet online
nike air max 2014
ferragamo shoes
michael kors handbags
hermes bags
moncler jackets

柯云 sa...

2016-01-28keyun
oakley outlet
ralph lauren
christian louboutin shoes
louis vuitton purses
louis vuitton handbags
louboutin femme
coach factory
louis vuitton outlet
abercrombie & fitch
coach factory outlet
gucci handbags
pandora charms
coach outlet
nfl jerseys wholesale
ugg boots
the north face jackets
coach factory outlet online
michael kors outlet store
hollister clothing
michael kors outlet
abercrombie and fitch
nfl jerseys wholesale
michael kors outlet
toms outlet
prada handbags
coach outlet online
coach outlet online
louis vuitton outlet stores
nike trainers sale
oakley outlet
ugg outlet
air max 95
coach factory outlet
oakley sunglasses sale
coach outlet
cheap uggs
louis vuitton outlet stores
oakley sunglasses sale
ralph lauren outlet
coach outlet

dongdong sa...

fitflops
coach outlet
prada handbags
nike free runs
coach outlet online
ralph lauren uk
ralph lauren uk
fitflops clearance
converse all star
jimmy choo outlet
burberry uk
michael kors bags
adidas gazelle
micahel kors
kate spade outlet online
hollister clothing store
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
ture religion outlet
michael kors
coach outlet online
levis jeans
oakley sunglasses
canada goose sale
designer handbags outlet
ralph lauren outlet
christian louboutin uk
louboutin outlet
reebok
lululemon sale
christian louboutin shoes
burberry outlet
ugg outlet
vans shoes
converse shoes
michael kors bags
coach purses
reebok outlet
running shoes
nike store uk
20163.12wengdongdong

Unknown sa...

TEN0323
babyliss flat iron
mulberry handbags
longchamp handbags
mulberry handbags
michael kors uk
mulberry handbags
hollister uk
tiffany jewellery
oakley sunglasses uk
fitflops uk
fitflops shoes
ralph lauren outlet
ralph lauren pas cher
tiffany and co
oakley sunglasses wholesale
hollister shirts
tiffany outlet
hollister shirts
coach outlet store
mulberry sale
oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
hollister clothing
kate spade handbags
burberry outlet online
coach outlet online
true religion jeans
burberry outlet

xumeiqing sa...

20160729meiqing
sac longchamp
cheap nike shoes
coach outlet
michael kors outlet online
coach outlet online
pandora outlet
buy red bottoms
ugg boots canada
fitflops sale clearance
louboutin outlet
nike blazer
timberland boots
under armour outlet
tiffany and co
discount oakley sunglasses
polo ralph lauren outlet
adidas nmd
valentino shoes
kate spade handbags
new balance outlet
prada outlet
omega replica watches
nike free flyknit
adidas supercolor
longchamp handbag
adidas superstars
ralph lauren outlet
adidas nmd r1
sac longchamp pliage
birkenstock
ugg outlet
michael kors outlet
canada goose jackets
ralph lauren outlet
tiffany and co
ralph lauren outlet
michael kors bags
longchamp outlet
cheap uggs

Fangyaya sa...

cheap jerseys
abercrombie and fitch
ugg boots
oakley outlet
mont blanc pens
coach outlet
ralph lauren polo
adidas superstars
uggs canada
jordan retro
cleveland cavaliers jerseys
coach outlet
michael kors handbags
replica watches
michael kors handbags
canada goose jackets
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
coach outlet store online
louis vuitton
ugg australia
roshe run
ugg sale
michael kors outlet
ed hardy clothing
ralph lauren
canada goose jackets
ray bans
coach outlet store online clearances
chenyingying20160907

fangyaoting sa...

fangyanting20160926
rolex watches for sale
ugg boots
cheap mlb jerseys
rolex watches
fitflops sale clearance
cartier watches
michael kors outlet store
ugg outlet
coach outlet online
jordan pas cher

raybanoutlet001 sa...

michael kors outlet
nike tn
toms shoes
cheap jordan shoes
michael kors handbags
michael kors handbags wholesale
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
nike store uk
fitflops sale clearance

琐事 sa...

michael kors handbags wholesale
cheap nfl jerseys wholesale
instyler max 2
nike huarache trainers
ed hardy outlet
pandora charms
michael kors handbags sale
tiffany and co outlet
lebron shoes
longchamp le pliage

Unknown sa...

adidas nmd runner
valentino shoes
san antonio spurs jerseys
tiffany outlet
toms shoes
jordan shoes
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet
nike trainers
michael kors outlet

Unknown sa...

tory burch outlet
hollister clothing
tiffany outlet
nike roshe run
prada handbags
jordan shoes
rolex watches
lululemon pants
tiffany outlet
michael kors handbags
20170218lck

Unknown sa...

gucci sito ufficiale
reebok outlet
cheap nike shoes
indianapolis colts jerseys
cheap oakley sunglasses
birkenstocks
michael kors handbags
true religion jeans sale
michael kors handbags wholesale
michael kors uk

Unknown sa...

mizuno running shoes
michael kors outlet online
longchamp handbags
mlb jerseys wholesale
polo ralph lauren
christian louboutin uk
yeezy boost 350 v2
michael kors handbags
nike air max uk
timberland boots
20173.20wengdongdong

raybanoutlet001 sa...

detroit lions jerseys
true religion outlet store
true religion outlet store
ugg boots
louboutin shoes
ed hardy uk
tennessee titans jersey
louboutin shoes
michael kors handbags
michael kors handbags