2011-03-07

Lägret klart

Eftersom familjen varit borta i Finlandslandet över helgen så finns det egentligen inte så mycket att rapportera från familjeaktiviteter som annars brukar ta en ansenlig del av helgen i anspråk. Så vad sysslade jag då med under helgen? Ett ord. Träna.

Under fredagskvällen hade jag genomfört ett ganska hårt och krävande snabbdistanspass vilket tillsammans med mycket mängd under veckan hade skapat ett rätt stort slitage på kropp och själ. Under lördagen genomförde jag ett lättare distanspass på förmiddag och eftermiddag. Under söndagen så avslutades veckans träningsläger med ett långpass i härligt solsken runt Edsviken. Dessvärre var det ganska halt och förrädiskt på vissa partier varvid det gällde att hålla balansen. Hade skrapat ihop lite drygt 16 mil innan detta långpass så jag var rätt nedbruten. Arbetade mig igenom kilometer efter kilometer och efter två timmar var det dags för några avslutande tempoökningar enligt 6x2' @3:30 med 2' pausjogg. Konstigt nog kändes det nästan bättre mot slutet av passet då jag fick höja tempot en aning. Efter 2:30 var passet avklarat och jag hade då skrapat ihop nästan 35 km. Veckan summerades till knappt 20 mil vilket är mer än jag någonsin tidigare presterat. Veckan innehöll två ganska stygga intervallpass, ett lyckat och ett misslyckat (mer om det i morgondagens bloggpost) samt ett långpass. Utöver detta noterade jag även att jag de senaste åtta dagarna nu genomfört fyra stycken pass över 30 km fördelat enligt: 37/30/32/35 km.

Denna vecka returnerar familjen från Finlandslandet och träningslägret är således över. Skönt är väl det på många sätt. Dels saknar jag dem så det gör ont, mer än vad 20 mils löpning under en vecka genererar och dels skulle jag säkert ganska snabbt träna sönder mig själv om jag fick hållas. Balans och harmoni är viktiga komponenter som inte ska förringas till förmån för ren träning och vila.

Eller som min nye favorit och hjälte Yuki Kawauchi valde att formulera sig på frågan hur det kommer sig att han inte väljer att vara löpare på heltid:

"I chose this lifestyle, and the discipline helps me keep focused. It suits me.

2 kommentarer:

swyzak sa...

Harmoni och balans är A och O. Det är inte säkert att nå´n per automatik skulle bli en bättre löpare bara för att han/hon kunde satsa 100%... Kanske är det just den där harmonin av ett annat liv vid sidan av som gör personen så bra...

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jag håller med dig. Man måste se till att man har en balans mellan livets olika ting. För mig är det familj, jobb och löpning.