2011-03-21

Nertrappning

Helgen blev verkligen en lugnt tillställning både vad gäller familjeaktiviteter och träning. Efter fredagens rätt saftiga intervaller (mer om det i en kommande post) så hade jag nästan under veckan skrapat ihop 10 mil, det vill säga den planerade mängden för veckan varvid Coach Lamas kommenderade upp löpvila under lördagen följt av en kortare benrastning under söndagen. Allt som allt blev det mäktiga 8 km under hela helgen vilket kan jämföras mot mina cirka 60 km som jag brukar ploga.

Märkligt egentligen hur kroppen reagerar. Jag tyckte i och för sig att benen var ganska lätta och fina under söndagens kortdistans men kroppen i övrigt kändes lite småseg och inte alls så rapp som jag kanske hade önskat efter att ha hedrat den under lördagen med årets andra vilodag. Men så är det väl, kroppen är så van vid att tröska mängd via autopilot att den kanske initialt blir lite förvirrad när den slipper tuggar kilometer. Hur som helst så råder det nu nertrappning inför helgens tävlingsdebut och jag kommer således skära ner ytterligare på antalet junkkilomter denna vecka. Lika bra att släppa ordentligt på mängden när jag ändå snittat 14-15 mil sedan årsskiftet.

Övriga aktiviteter som genomfördes tillsammans med familjen blev lite promenad i det solskenet, matshopping, lek och skratt i simhallen samt lite bakning.