2011-03-31

Prylar

Innan avfärden till Italien så stundade det två intressanta prylsläpp i fredags. Först ut var Nintendos nya bärbara spelkonsol som stoltserar med 3D-bild. Som hederligt gammalt fanboy av Nintendos skapelser (ända sedan Game & Watch och NES mfl) så var detta ett självklart inköp. Spelet jag valde att kröna konsolen med blev även det ett hederligt avdammat retrospel, nämligen Pilot Wings Resort.

Så hur står sig den nya maskinen och hur upplevs 3D-känslan? Well, konsolen är mycket välbygd och känns väldigt trevlig att ha i handen även om reglagen för ljud och 3D-läge känns lite plastiga och sladdriga. Hårdvaran verkar brumma på fint då flytet i spelen är riktigt bra. Det första som slog mig var att de äntligen monterat på en analog styrkontroll. Äntligen, varför tog det sådan lång tid? Själva 3D-känslan är även den ganska imponerande. I dagsläget finns det inte så mycket att jämföra med så det är lite hatten av för Nintendo som helt plötsligt är marknadsledande vad det gäller portabel tv-spels-hårdvara. Historiskt sett har Nintendo inte fokuserat på att maxa hårdvaran utan istället sett till att spelen håller högsta möjliga kvalité och spelglädje. Ta konsolen Wii som ett belysande exempel. Det som känns lite märkligt är att maskinen blandar och ger vad det gäller teknik. Om 3D-funktionen är helt ny och just nu ohotad så känns den undre tryckkänsliga skärmen desto mer utdaterad. Den är inte kapacitiv utan resistiv. Istället för att som med många av dagens mobiler styra den med fingrarna så tvingas man använda en liten pekpenna vilket känns lite 90-talish. Detta både försämrar spelupplevelsen samt försvårar styrandet. Det hade varit mycket enklare att växla mellan att styra med fysiska reglage till att göra någonting direkt med fingrarna på skärmen. Visst, jag förstår att de gamla spelen (maskinen är bakåtkompatibel med DS-titlar) förmodligen inte hade fungerat men jag kan ändå inte låta bli att bli lite frustrerad då jag måste pilla upp en liten penna för att göra någon form av input på skärmen.

Den andra prylen som släpptes i fredags var betydligt mer hajpad hos den stora massan. Ett prylsläpp av Apple resulterar ofta i just detta. Nu var det alltså dags för iPad 2 att släppas och mediafokuset var enormt. Jag tog bilen till Elgiganten i Häggvik, Sollentuna på vinst och förlust. Kom dit 20 minuter innan försäljningen startade (17:00) och ställde mig i en redan ganska diger kö. Några minuter innan 17 kommer en försäljare ut på golvet och meddelade att vi var 36 personer som köade och de hade fått in mäkta 34 iPads till försäljning. När nästa leverans skulle komma in hade han inte den blekaste aning om och det är väl tveksamt om Steve Jobs i dagsläget ens vet det med tanke på hur eftertraktad maskinen är. Hur som helst fick jag tag på en iPad och kände mig lite extra nöjd och belåten. Jag har redan ägt en iPad 1 under sommaren i fjol och ska erkänna att det visserligen var en intressant pryl men som jag inte använde särskilt mycket. Den blev mest liggandes tillförmån för min iPhone 4 och MacBook. Hur som helst så är jag ändå lite impad av paddan. Den är helt tyst (inga irriterande fläktar), blir inte varm, har över tio timmars batteritid och startar instant. Så länge man kan klara sig utan längre textinmatning så duger den utmärkt som surfredskap eller eboksläsare. Att Apple nu med version två slimmat ner den ordentligt förhöjer användarupplevelsen mer än jag hade räknat med. Apparaten är nu väldigt smidig och enkel att bära med sig, använda i soffan eller sängen eller bara helt enkelt lämna över den till en annan person och visa vad man precis surfat upp. Jag tror (och hoppas) att jag nu kommer använda iPad 2 mer än jag gjorde med ettan. Faktum är att iPad 2 känns mer som en regelrätt färdig produkt. Det enda jag önskar till trean är att de vässar upp upplösningen på skärmen.

7 kommentarer:

Anonym löparkung.. sa...

Ipad är och kommer att förbli en dammsamlare.

Patrik Engström sa...

Anonym löparkung:
Kanske det, inte omöjligt. Men jag ger det en andra chans. Personligen tycker jag att du ska uppgradera din stenåldersmobil till en smartphone. Då kommer perset på 5km som en beställning! :)

Martin sa...

kommer uppgradera till en smartphone vilket år som helst nu.., den dagen jag känner att nuvarande telefon är omsprungen av nyare bättre alternativ.

Patrik Engström sa...

Martin:

Ohotad stackhantering på din lur. Bara en sån sak!

C905 sa...

Går ändå rykten om att kommande iphone lurar samt dubbelkärnig arkitektur på allvar kan börja hota. Surfade över 1 timme igår på den...

琐事 sa...

michael kors handbags wholesale
cheap nfl jerseys wholesale
instyler max 2
nike huarache trainers
ed hardy outlet
pandora charms
michael kors handbags sale
tiffany and co outlet
lebron shoes
longchamp le pliage

raybanoutlet001 sa...

michael kors purses
ugg outlet
nike huarache
ugg outlet
michael kors handbags
nike tn
kobe 9
nike shoes
nhl jerseys
coach outlet store