2011-03-18

Strax helg

Jaha, så var det dags för vintern att göra comeback igen. Att den inte bara kan lämna oss i fred. Utanför fönstret yr snön ner och jag är genuint orolig för att de snöfria fina asfaltsvägarna kommer slammas igen av snösörja.

Nåväl, helgen lovar gott väder så förhoppningsvis är snön borta tills dess. Jag hade dock planerat in att genomföra ett intervallpass utomhus idag men fortsätter snön vräka ner så måste jag kanske dessvärre ta till flykten upp på löpbandet. Igen.

Och i Japan kämpar de mot tiden för att hålla kärnkraftverket vid Fukushima under kontroll. Skadan är säkerligen redan skedd och nu handlar det mest om att bara försöka begränsa det hela så gott det går. Känns verkligen förjefligt och jag lider med alla i Japan. Hur som helst så är ja oerhört imponerad av deras mentalitet. Under hela den här katastrofen så har jag inte läst en rad om att folk har plundrat eller betett sig illa. Trots det kritiska läget så har man snällt stått i kö och väntat på att förnödenheter ska dyka upp. Jag pratade om detta med min japanske vän som formulerade sig som så att det är helt otänkbart för en japan att tränga sig i kön eller stjäla. När japaner är i nöd så hjälper man varandra inte tvärtom. Militär och insatsstyrkor kan då fokusera på det som de borde göra, det vill säga hjälpa människorna i nöd samt att röja upp efter tsunamin. Ser jag tillbaka på andra naturkatastrofer som drabbat länder så har ofta militären fått ägna sig åt att hålla koll på lokalbefolkningen så de inte har ihjäl varandra då det råder anarki. Eller som min kamrat valde att avsluta diskussionen: Dessutom är det ju olagligt att stjäla.

Bara en sån sak. Det är olagligt. Det räcker så.
Tragiskt egentligen att man ska behöva bli imponerad av något som borde vara självklart.

Avslutar veckans sista bloggpost med några förhoppningsvis muntrare saker. Via Lolo Jones Twitter-feed snappade jag upp några lustiga rader:

Things an athlete can do but a normal person shouldn't.
Do an interview while breathing heavily.

Things an athlete can say but a model shouldn't.
"I just threw up on the job."

Things an athlete can say but a movie star can't:
"I have to go to rehab."
We mean injury. They mean drugs.