2011-03-04

Träningsläger

På grund av familje- och jobbsituation har det under åren har jag inte direkt varit bortskämd med möjligheter att åka på träningsläger eller liknande. Faktum är att jag aldrig varit på något sådant vilket i och för sig inte stört mig särskilt mycket då det fina med löpning är att det går att bedriva träningen direkt utanför dörren (eller i källaren på löpbandet). Jag ska dock erkänna att jag skulle vilja prova att träna ett tag på hög höjd dels för att se hur kroppen svarar på det samt att se om denna träning har en positiv effekt på tävling. Men detta är som sagt lite av ett önsketänkande och inget jag direkt ligger sömnlös om nätterna för.

Hur som helst så är barnen och Mamma Marika bortresta till Finlandslandet denna vecka varvid jag helt plötsligt haft en hel del egentid efter arbetets slut. Självfallet tar jag detta tillfälle i akt för att pressa på lite extra med träningen och det hela kan nog liknas vid ett litet träningsläger även om det innehåller så otypiska komponenter som arbete +40-timmar, total urblåsning och städning av hus och det faktum att jag tvingats byta bort höghjödsträningen mot löpbandsträning i källaren.

Redan i helgen drogs slipstenen tillsammans med den gode Swyzak då vi backintervallade 23 km på lördagen och genomförde ett långpass på söndagen över 37 km. Denna vecka har fortsatt i liknande stil. Dagarna har snittats in på strax över 25 km och detta tillsammans med lite intervaller har nu mot slutet av veckan resulterat i en rätt ordentligt nerkörd kropp som kippar lite efter andan. Än är dock veckan inte slut och det återstår lite på programmet. Lång snabbdistans idag över cirka 30 km samt ett ordentligt långpass på söndag med insprängda tempostegringar. Vill allt sig väl så kommer veckan landa in på knappa 20 mil.

4 kommentarer:

swyzak sa...

Full cred, eftersom jag inte har nå´n "träningslägershelg" denna veckan så blir det inte lika mkt träning som förra veckan... Hinns det med nå´t tv-spel oxå, om så när sovs det? =)

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Haha, kul att du frågade om sömn och tv-spel. Nej, dessvärre har det inte blivit mycket av båda dessa komponenter. Jag har i sann ungkarlsanda stått och lagat middag 22:45 på kvällarna efter jobb, träning och städning. Lagt mig på tok för sent och vaknat upp som ett lik. Och sedan upprepat ovan nämnda levnadssätt direkt dagen efter. Slitaget är rätt stort nu. Men i helgen blir det bättring. Mer sömn, mer tv-spel, mer skidtittande och mer träning. Städningen är jag färdig med.

swyzak sa...

Shit, kämpa...!

Martin sa...

Tycker det är dags du köper en syretub och kopplar in i huset ala Elofsson gjorde i Umeå. Allt tid i hemmet är som en liten tryckkammare på hög höjd.