2011-03-17

Transportproblem

Gårdagen var fullspäckad från ruta ett och ända fram tills midnatt. Först inleddes dagen med resa till ny arbetsplats. Alltså ny arbetsplats, inte arbetsgivare.

Sedan årsskiftet flyttade mitt jobb till nya lokaler i Kista vilket har passat mig utmärkt då jag från hemmet i Silverdal med några lätta cykeltramp tagit mig till jobbet på mindre än 10 minuter. Mycket trevligt och uppskattat. Igår var det dock dags för mig att visa upp mig hos Riksåklagaren inne i stan för att hjälpa dem under våren och sommaren med ett IT-utvecklingsarbete. Mycket spännande och utmanande men förödande vad gäller restid till och från arbetsplatsen. Det svider lite i själen att byta ut en total restid dörr till dörr i båda riktningarna mellan hem och arbete på 20 minuter mot över 90 minuter. Ekvationen går helt enkelt inte ihop då med familj och träning om jag går back drygt en timme varje dag. Det är ju den tiden jag helt skulle vilja spendera i löpspåret. Jag ska erkänna att jag varit lite bekymrad över detta men måste på nåt sätt klura ut hur det ska lösas. Den enkla lösningen är väl helt enkelt att kliva upp ännu tidigare i ottan vilket svider till lite i själen och egentligen resulterar i mindre tid att återhämta sig (förutsatt att jag går och lägger mig i samma tid som tidigare). Utöver detta måste jag även försöka springa hem från jobbet i den utsträckning veckoskisserna tillåter. De dagar jag springer intervaller vill jag dock inte bränna massa extra löptransportkilometer mellan hemmet och jobbet utan enbart fokusera på att avverka intervallskissen så gott som möjligt.

Nåväl, efter arbetsdagens slut svidade jag om till löpmundering och begav mig löpandes hemåt. Väl hemma var det bara att duscha och hasta vidare mot jobbet (i Kista) för inflyttningsfest. Det hela resulterade i en trevlig tillställning där jag fick träffa många tidigare arbetskamrater och kollegor. Under den senare delen av kvällen trappades tempot upp med dels lite Guitar Hero Metallica, Kinect-spel samt en riktig urladdning vid det nyinköpta pingisbordet. Mäkta trevligt.

2 kommentarer:

swyzak sa...

Hur långt är det löpvägen i kilometer till det nya jobbet då? För egen del utgörs nästan all min distanslöpning uteslutande av transportlöpning, dessvärre kommer jag också ställas inför ett dilemma till hösten när Melker kommer börja förskoleklass typ 100 meter från mitt jobb, vilket således kommer drastiskt skära mitt antal transportlöp, så dom passen måste hitta andra tider... Troligen snuskigt tidigt... igen!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Det är ganska exakt 11 km om man är effektiv och genar så mycket som möjligt. Så egentligen är det en bra sträcka att köra t&r till jobbet. Men som du vet är jag mäkta seg på morgonen och skulle helst undvika att springa dit. Kanske en lättare 7 km på lunchen följt av 13 km på hemvägen. Största nackdelen är väl de dagar då jag springer intervaller. Jag vill liksom inte lägga på 10-20 km transportlöpning om det stundar intervaller på 25-30 km efter.