2011-04-04

Födelsedagsfirande

Harry Potter Lego - Hogwarts slott. Lyckan är total. TOTAL.

Den gångna helgen inleddes i ett furiöst tempo. Elias sjuårsdag närmar sig och därför hade vi bjudit hem hans klasskamrater för ett litet(?) fredagsdisco hemma hos oss. Drygt tjugo stycken sjuåringar vallfärdade således hem till oss och höll oss rätt ordentligt sysselsatta under två timmar. Förutom discodans så bjöds det på varmkorv, dricka, chips, popcorn, godis och glass. Barnen fick lite låtsaspengar som de sedan kunde använda för att handla tilltugget i den lilla kiosk vi upprättat. Allt för att vinna lite tid så att de skulle hålla sig lite lugna. Det som förvånade oss var att barnen nästan uteslutande valde att hänga vid kiosken och handla godsaker istället för att dansa under discokulans sken.

Nåväl, två timmar senare och ett andrahandsvärde på huset som uppskattningsvis sjunkit med 300 000 kr så var festen över och jag och Mamma Marika kunde påbörja saneringen som pågick långt in på natten.

Elias och Venla. Lika som bär?

Under lördagen fortsatte festligheterna, men denna gång under lite mer städade former. Farmor och farfar kom över till oss och tillsammans åt vi lite tårta och Elias fick öppna sina presenter. Det var allt från kläder, till spel, såväl analoga (Alfapet) som digitala (Lego Star Wars III: The Clone Wars), en klocka och dagens höjdpunkt som var Harry Potter Lego - Hogwarts slott. Lyckan när Elias öppnade Lego-paket var total. Grabben var nära att få en stroke av upphetsning.

På söndag var det dags att inhandla nya skor till barnen. Elias och Venla fick varsina nya gympadojor och Elias fick även ett par fotbollsskor till den stundande fotbollsskolan som drar igång inom kort.

För min egen del körde jag lite lätt snabbdistans under lördag: 4x3km @3:30->3:20, PJ: 3' @4:05. Under söndag körde jag ett light-långpass på 1:45 där första timmen löptes tillsammans med Herr Larm som nu börjat tina upp löpningen efter en hel del skidåkande under den gångna midvinter som förhoppningsvis håller på att ge med sig nu. Totalt lyckades jag logga in knappt 13 mil vilket är en ok uppstartsvecka efter halvmaran med tanke på resdag hem från Italien och ganska slitna lår under den inledande delen av veckan.

Alvar tog det hela med ro.

2 kommentarer:

Olov sa...

Vilket härligt leende grabben har på bilden.

Patrik Engström sa...

Olov:

Tack, jo det var verkligen ett helgjutet ärligt leende på grabben. Lycka personifierad. :)