2011-04-14

Inför TSM

Till helgen stundar det mästerskap igen då det är dags för Terräng-SM. Platsen för detta är i år Uppsala vilket innebär lite enklare färdväg för att ta sig till tävlingen för mig som bor i Stockholm.

Normalt sett har denna tävling under flera år varit det stora uttalade målet under vårsäsongen då jag pressat mycket terräng- och backintervaller. Så har det dock inte varit i år. Jag har medvetet prioriterat ner denna tävling till förmån för marathonsatsningen. Dessutom har det varit så pass isigt i motionsspåren att det inte gått att genomföra några renodlade terrängintervaller där. Förra veckan var egentligen den första gången för i år då det var helt löpbart i skogen. Mitt första och enda terrängpass körde jag igår och fokus låg då på att springa lite i överfart samt få till tekniken i ingången till backe (ta med sig farten) samt flyta på avslappnat under utförslöpen.

Mina individuella ambitioner och mål inför TSM låter jag var lite flytande. Även om några av de absoluta toppnamnen lyser med sin frånvaro i startlistan (Musse är skadad och Käck har lagt av) så har skiktet under den absoluta Sverigetoppen breddats en aning. Det är ett riktigt fint och inspirerande startfält till herrarnas 12km-lopp och ännu tuffare på den kortare sträckningen över 4km.

För min (och klubbens!) del är det dock lagtävlingen som jag primärt ser fram emot. Även om jag själv väljer att inte toppa mig eller anpassa träningen i den utsträckning jag gjort tidigare så hoppas jag kunna bidra till en framskjuten placering för vårt lag. Vårt förmodade förstalag kommer bestå av vår amerikanske (numera svensk registrerade) förmåga BB (även känd för vissa som den Barmhärtige Brandon), Seas och jag själv. Kommer vi alla upp till normal standard så kan vi faktiskt få till ett riktigt bra resultat som kan matcha några av de främsta lagens tider.

Jag skulle kunna gå in på detalj och analysera (sönder!?) alla klubbars främsta löpare och hur deras laguppställning borde se ut. Men för att inte självantända av adrenalin så avvaktar jag med detta tills åtminstone till dagen innan tävlingen. Jag nöjer mig med att konstatera att loppet kommer bli en ordentlig genomkörare där jag kommer få bekänna färg ordentligt. En bra värdemätare inför vårens stora mål som är Stockholm marathon. Om jag och laget har en bra dag i Uppsala på söndag kan det bli riktigt riktigt kul...

4 kommentarer:

seas sa...

En utförlig analys hade ju varit intressant. :-)

Kollar vi lagtävlingen på 12 km så är det bland de föranmälda bara 6 klubbar som har lag.

Umeå och Trollhättan skall vi vara bättre än.

Hälle, Hässelby och Spårvägen är alltså toppklubbarna.

HÄSSELBY
Adil,Peter Gross & Rashid Benjira. Bakom har vi Rubin och Larm.

SPÅRVÄGEN
Uhrbom, Woldu och Landin.

HÄLLE
Patrik Andersson, Kjäll-Ohlsson, Daniel Lund, Robert Westman.

Inget lag som ser jättestarkt ut...

Individuellt så har vi väl följande trio som topprankade vid en snabb genomtitt

Erik Petersson
Adil Bouafif
David Nilsson

En topp-10 placering borde väl inte vara omöjligt för dig.

Noterbart är ju att flera som kanske skulle kunna vara med och slåss om en medalj istället springer M22.

Patrik Engström sa...

Seas:

Mors, du är rätt ute även om det finns vissa noterbara förändringar. Jag mailar dig övrig information!

Per sa...

Nu vill jag se satsning på medalj! Det klarar du. Med den mängden som du har så är det bara att maxa från start.

Patrik Engström sa...

Per:

Haha, nja jag är nog lite försiktig med målsättningarna. En placering mellan 8-17 är realistisk. Jag har kört väldigt lite i överfart (alltså snabbare än marafart) men det fungerade trots allt lite överraskande bra på halvmaran i Italien. Utöver detta har jag inte tränat så mycket terräng- eller backintervaller eller toppat mig i någon större utsträckning. Jag ser dock chanserna med laget som riktigt god. Jag är i form och även Brandon och Seas. Tillsammans kan vi med tre jämna subelit-löpare hota några av de stora klubbarna om deras löpare inte kommer upp till normal standard. Skapar förhoppningsvis lite press på dem...

Kör hårt på lördag. Spring och njut över att få vara tillbaka i hetluften. Jag håller tummarna för ett bra rejs!