2011-04-05

Intervaller vecka 13

Som jag delgivit i några tidigare bloggposter så var jag väldigt sliten i låren efter halvmaran i Treviso. Efter att ha uppsökt en kiropraktor så rättades dock dessa bestyr till med buller och brak. Eller kanske ska jag skriva med buller och knak?

Det första kiropraktorn gjorde när jag låg på operationsbordet var att konstatera att ryggen var helt sned och att mitt vänstra ben var mycket längre än det högra. Frågan han direkt ställde till mig var om jag hade tränat på hårt innan tävlingen. Tja, några 17-milaveckor och en 20-milavecka hade jag åtminstone på mitt samvete. Följdfrågan då från kiropraktorn var varför jag inte hade uppsökt honom innan tävlingen? Det fanns som sagt en hel del att rätta till. Efter att han dragit och knäckt hade skillnaden i benlängden utjämnats och han fokuserade sedan den återstående delen av tiden på mina lår som sannerligen var stela. Man är absolut inte kaxig när man ligger på bordet med en handduk (borde nog vara en pinne) i munnen och försöker att inte grina på sig för mycket. Men som sagt, det är nödvändigt ont och i bästa fall förebyggande syfte.

Efter behandlingen kom kropp och ben tillbaka till gammalt gott slag och detta i kombination med att det började bli torrt, grusfritt och dräglig temperatur ute gjorde att jag fick lite extra spritt i benen varvid merparten av all ren distans avverkades aningen snabbare än vanligt.

Förra veckan valde jag i samråd med Coachen att bara köra ett kvalitetspass (utöver discokalaset i fredags) som dessutom var väldigt light-betonat. Coach Lamas skissade upp ett lugnt långintervallpass enligt: 4x3km @3:30, PJ: 3'. Sagt och gjort, hittade flytet ganska snabbt och landade de två första 3km-intervallerna på cirka 3:30 medan de två avslutande snittades in runt 3:20. Inte så märkliga farter men jag såg till att köra pausjoggen i cirka 4:00-fart vilket gjorde att kroppen inte gavs möjlighet att återhämta sig allt för mycket.

Inga kommentarer: