2011-04-20

Påsk

Det stundar påsk vilket innebär att den Engströmska familjen beger sig till Finlandslandet för att umgås med släkt och vänner. Men återvänder jag/vi oskadda? Efter de senaste dagarnas turbulens efter det finländska riksdagsvalet så vet man ju inte riktigt. Frun och barnen (Alvar undantagen) pratar ju finska men jag själv är inte bevandrad i det finska språket och till på köpet svarthårig. Ingen lysande kombination. Jag har dock planen klar för mig: vid vistelse utomhus är det obligatorisk blond peruk som gäller och undvika att prata svenska.

Nåväl, det blir säkert bra men den här vågen med främlingsfientliga partier som drar fram i de skandinaviska länderna bekymrar mig. Vi måste vara större än så här. Vad är det för signaler vi sänder ut till våra barn? Hur kan vissa föräldrar se sina barn i ögonen och förklara att vissa människor är mindre värda än andra? Bedrövligt.

Efter TSM så har jag rullat på direkt med träningen. Ingen rast, ingen ro. Jag har nu under ett par veckor sedan halvmaran i Italien besvärats lite av min vänstra hälsena och jag hoppas verkligen den håller ihop för de två kommande veckornas träning som kommer bjuda på ordentligt med mängd och stygga kvalitetspass. Ute har det dessutom blivit vår på riktigt. Solsken, värme och torra grusfria landsvägar. En riktig räkmacka för en löpare.

Trevlig påsk på er alla!