2011-04-26

Påsk

Det har varit en galet skön påskledighet som familjen spenderade i Finland. Precis som i Sverige så hoppade liksom vädret över hela våren och gick rakt in i sommaren kändes det som. Knappa 20 grader, svag vind och solsken gav ruggiga sommarvibbar. Inte en sekund för tidigt!

Familjen vilade ut lite hemma hos mormor och morfar och barnen fick gott om tillfälle att umgås med dem och sina mostrar och kusiner. Stora delarna av dagarna spenderades utomhus och det kändes verkligen som om vi tinade upp efter den långa och svåra vintern.

Jag själv drabbades dessvärre av någon lättare magåkomma vilket gjorde att jag var rätt orolig i kistan under mina löppass. Några oanmälda toalettbesök i skogen rådde oftast bot på det hela och det gick att jobba sig igenom. Under lördagen genomförde jag säsongens första banintervallpass som gick lite segt vilket kanske kan förklaras av lite kantig teknik samt magen som inte var på bästa humör. Jag fick hela idrottsvallen helt för mig själv förutom fem stycken spjutkastare. Eftersom de lämnade mig i fred och inte försökte spetsa mig med sina spjut så drar jag slutsatsen att de inte var sympatisörer av Sannfinländarna. Totalt sett skrapade jag ihop strax över 14 mil trots magbesvären.

Imorse återvände jag med flyg hem till Sverige och drog direkt till jobbet. Familjen stannar kvar veckan ut i Finlandslandet. Hemma blir det självfallet ensamt och för att förhindra att jag klättrar allt för mycket på väggarna så är planen att pressa på ordentligt med träning under veckan. En av de sista riktigt tunga veckorna innan det så smått ska börja lättas inför Stockholm Marathon. Redan imorgon är det ett riktigt styggt pass som ska avverkas så det är bara att hoppas att ben och skalle är på löphumör då.

Inga kommentarer: