2011-04-27

Terräng-SM reflektioner

Under påsken hann jag även smälta och reflektera lite över det gångna Terräng-SM och silvermedaljen därifrån. Det finns mycket att lyfta fram både på dam- och herrsidan framför allt för klubben. För herrarnas räkning är jag mer påläst och kan krasst konstatera att det är lite ihåligt hos de 'stora' klubbarna när några av deras främsta löpare antingen är skadade eller har lagt skorna på hyllan.

I mitt lag vill jag varmt lyfta fram Brandons strålande insats där han på de två avslutande varven jobbade sig upp från en uppskattad tionde plats till femma i mål. Faktum var att han tillsammans med Adil var de två löpare som gick allra bäst under loppets sista fjärdedel. Oerhört imponerande av honom och hans definitiva genombrott på svensk mark. Vi i klubben har vittnat om hans enorma kapacitet men under Terräng-SM presenterade han sig på allvar för övriga klubbar och löpare. Brandon har en otrolig potential och kommer få en härlig säsong bara han får vara hel och frisk. Sub30 på 10000m och en tid runt låga 1:06 på halvan är helt realistiskt. Mitt tipps till er övriga är att hålla ett litet extra öga på Brandons framfart.

Hur som helst så behövde jag inte reflektera och analysera framgången från Terräng-SM särskilt mycket. Den gode ALJ hann före mig med två mycket informativa och smickrande artiklar på friidrott.se. Sin vana trogen har ALJ fullständig koll på historiken och alla inblandade löpare. Det som gör mig lite extra stolt och som jag tycker är värt att belysa lite extra från artiklarna är att alla löpare i våra lag är 'egna produkter' och Stockholm baserade. Det känns extra skönt att konstatera att vi inte värvat oss till silvermedaljen.

Den som inte nämns i artiklarna är mannen som har stor del i dessa framgångar - Coachen. Denne eldsjäl som under många år dragit ett enormt lass för klubben och lagt ner åtskilliga timmar på min och övriga löpares träningsskisser. Och det ska sägas utan krusiduller att jag är honom djupt tacksam och utan hans hjälp och vägledning hade jag aldrig fått uppleva detta.

Så har ni en liten stund över så rekommenderar jag varmt att ni läser artiklarna:

Terräng-SM: Studenterna?

Terräng-SM: Studenterna!