2011-04-22

Uppv. 20' ->3:45, 6x10' @3:25, PJ: 5'

Under torsdag morgon anlände familjen till Finlandslandet och styrde direkt kosan hem till en av Mamma Marikas systrar där vi spenderade större delen av dagen. Barnen fick leka med sina kusiner och jag hann avverka ett rätt saftigt kvalitetspass med insprängda långintervaller. Skissen som kom via sms från Coachen (som just nu är på läger i Italien med stora delar av klubben) löd enligt följande:

Uppv. 20' ->3:45, 6x10' @3:25, PJ: 5' @4:00, NJ: 10'

På grund av familjesituationen så var jag tvungen att köra passet med start redan klockan 11:00. Jag brukar normalt sett inte gilla att köra hårda pass tidigt på dagen så jag var lite osäker på hur kroppen skulle reagera. Ute var det dock solsken och hyfsat vindstilla så de yttre förhållandena var goda. Under uppvärmningen på 20 minuter som kördes ner till 3:45/km rekade jag upp en relativt flack asfaltsrunda som mer eller mindre gick runt Olympiastadion i centrala Helsinki. Ganska mycket trafik runt de cykel- och gångbanor som jag sprang på men det var hanterbart. Kände redan under uppvärmningen att kroppen kändes bra och det avspeglade sig också på de följande intervallerna. Kopplade på autopiloten och jobbade mig igenom de sex stycken 10-minuters-intervallerna där snittfarten för dessa blev 3:22. Bra känsla rakt igenom och jag behövde inte förta mig, faktum är att jag bara rullade på i komfortabel ansträngning. Även pasujoggen skötte jag efter Coachen anvisning och de fem minuterna jag hade mellan intervallerna snittades in på 3:58. Efter tio minuters nerjogg hade jag skrapat ihop knappa 32 km på 1:55. Ett gott dagsverke.

Idag (fredag) körde jag ett lite lugnare distanspass över 20 km och väntar nu med spänning på att Coachens kommande skisser ska dimpa ner sms-inkorgen.

Tanken är att köra på ordentligt med mängd denna vecka samt nästkommande. Målet är att åstadkomma en mängdtopp för att sedan successivt lätta lite på mängden samtidigt som det blir fler pass i tilltänkt marafart. Kroppen har känts lite sliten och tung efter halvmaran i Italien men nu ger den lite indikationer om att den kanske börjar ge med sig lite. Skulle vara skönt att ha det i ryggen nu när de sista fasen innan maran ska avverkas.

Inga kommentarer: