2011-05-04

Astronomi

Förtydligande: Joden = Jorden, Svärja = Sverige.

För några dagar sedan strax innan läggdags tittade jag och Elias på månen utanför fönstret. Elias ställde då helt plötsligt frågan om jag visste hur det kom sig att månen lyser så klart på himlen då det är natt?

Patriks hjärna krisar. En snabb inre monolog med mig själv: Månen är den död himlakropp. Den är inte heller någon stjärna så den kan inte lysa av sig själv. Ungefär här blev jag avbruten av Elias. Han visste minsann exakt hur det förhåller sig och deklarerade direkt på stående fot att månen då den går upp på kvällen lyses upp av solen som är på väg ner. Pappa Patrik helt paff. Vad är det frågan om? Ska man bli ägd i astronomi av sin sjuårige son? Först memory och sedan det här. Snart är väl grabben och flåsar mig i nacken på intervallerna också. Inget ska man få ha ifred.

Elias måste ha sett hur förvånad jag såg ut. Så för säkerhetsskull skissade han upp följande teckning så att även jag skulle begripa hur det går till. Om det är så här redan nu, hur ska det då bli när grabben till hösten börjar i skolan?

5 kommentarer:

Lukas sa...

Sitter på bussen på väg till jobbet med ett stort leende efter att ha läst detta. Smart grabb!

swyzak sa...

Uttrycket ägd togs till nya höjder när jag läste detta...

Patrik Engström sa...

Lukas:
Jo, grabben börjar lägga ihop ett plus ett nu i en allt snabbare takt. Nu måste man vara på tå för att hålla kompetensfanan högt i topp.

Swyzak:
Lika bra att bli van vid detta...

郑佳颖 sa...

links of london sale
tom ford sunglasses
jordan 4
lebron james shoes
chrome hearts outlet
cartier bracelet
adidas yeezy boost
lacoste polo
christian louboutin shoes
nike roshe run one

jeje sa...

curry shoes
nike roshe run one
air max 90
nike mercurial vapor
christian louboutin shoes
timberland shoes
foamposites
adidas stan smith
huarache shoes
retro jordans