2011-05-02

Förra veckans träning

Förra veckan kan enkelt sammanfattas med tre ord: jobb, träning och ensamhet. Det var ungefär det som hela veckan bestod av. Familjen stannade kvar i Finlandslandet då jag begav mig hem efter påsk, därav ensamheten. Jag passade därmed på att återigen bedriva ett litet träningsläger i hemmaregi. På dagarna var det fullt ös på jobbet som gällde medan jag under lunch och kväll grottade på med rätt bra mängd och kvalité.

Totalt sett kom jag upp i ganska exakt 18 mil vilket jag får vara nöjd med med tanke på att det utöver träningen var en hel del jobb som skulle hinnas med. Det som stack ut lite var att veckan innehöll fyra pass på +30 km (ett varannan dag). Först inleddes veckan på måndag med ett långpass över 32 km. Detta följdes upp med snabbdistans på onsdag som innehöll 80' @3:20. På fredag var det dags för veckans andra regelrätta långpass. Här passade jag på att springa hem från jobbet och förlade därför en stor del av passet på Stockholm marathon-varvet. Efter Norrmälarstrand vek jag av hemåt och slog följe sista milen tillsammans med Coachen. Totalt sett landade passet in på 35 km. På söndag var det veckans andra kvalitetspass och fjärde pass över 30 km. Utöver lite uppvärmning och nerjogg så innehöll passet 12.5'/20'/30' @42KP, PJ: 5' @4:00. Alltså tre intervaller enligt 12.5, 20 och 30 minuter som via puls kördes i uppskattad marathonansträning/fart kryddat pausjogg mellan intervallerna med fem minuter i 4:00/km-fart.

Övrigt att notera från den gångna veckans träning var att jag under ett av torsdagens distanspass under lunchen rastade benen tillsammans med Skoogen runt Djurgårdens nejder. Mäkta trevlig karl som har ett par ruskiga personbästa på sitt samvete eller vad sägs om 13:27.01 på 5000m och 8:25.55 på 3000m hinder? Främsta mästerskapsplaceringen var hans sjätte plats på EM 5000m i Göteborg 2006. Hur som helst mycket intressant att lyssna till hans tankar om träning på framför allt hög höjd och hur han slipade formen inför EM på hemmaplan 2006.

Helgen spenderades tillsammans med farfar ute vid sommarstugan i Sala. Vi hade mestadels solsken under lördagen och jag hann med att både slumra till lite lätt i solstolen samt läsa lite böcker innan det var dags för löpning följt av bastubad och grillning. Livets goda ting är tre. Skönt att pusta ut lite vid landet och återhämta sig.

Allt som allt en intensiv vecka. I morse återvände familjen från Finland och det var otroligt skönt att få krama om alla. Nog verkade barnen ha saknat mig lite oxå. Barnen valde att som första sak att göra när de kom hem var att störta upp för trapporna och krama om mig. Fantastisk känsla att hålla om dem hårt och bara vara dem nära. Barnen är för härliga!