2011-05-23

Helg med födelsedagsfirande

Fyra stycken ljus att blåsa ut.

Liten redogörelse från helgens aktiviteter. Stack lite tidigare från jobbet i fredags och blev upplockad av familjen och tillsammans satte vi kursen mot sommarstugan i Sala där vi mötte upp Farfar.

Fredagskvällen inleddes således på bästa sätt med vedeldad bastu, sjöutsikt och solnedgång. Svårslaget. För lille Alvar var detta premiären ut till Landet och han verkade uppskatta miljöombytet och var på gott humör hela tiden. Under lördag passade vi på att rasta ungarna vid en grandios lekpark i Sala centrum och fortsatte sedan dagen med grillning. Efter det hann jag med en kortare rastning av benen innan det bar vidare hem till Farmor och Farfar. Venla fyller snart fyra år och vi passade således på att fira av henne med hemlagad tårta och Farmors patenterade yakiniku-matlagning. Barnens humör på topp. Både japansk lyx middag och avslutande tårta.

Venla inkasserade en rad olika presenter. Allt från film, kläder, tuschpennor, en Harry Potter Lego-byggsats och en docka föreställande Rapunzel från filmen Trassel (Tangled).

Söndagen bestod även den av ett ganska digert program med matshopping, sim- och fotbollsträning för Elias. Dessutom hann jag med lite kvalitetsträning. Efter att jag och Mamma Marika fyllt upp kyl och frys via en rundtur till Coop så stack jag ut för ett sista gruvpass innan Stockholm marathon. Jag och Herr Larm styrde kosan mot Akalla där vi efter en uppvärmning ner mot 3:45/km sparkade igång passet som för min del var skissat till 60' @3:35->3:20. Uppvärmningen och de första 15 minuterna på passet löptes i stark medvind och vi började egentligen misströsta redan då en aning. Det blåste riktigt ordentligt och flaggorna stod som streck i vinden. Efter 15 minuter vände vi således rakt upp mot motvinden och hade då dryga 30 minuters rak motvind att njuta av. Vinden tillsammans med en svagt stigande banprofil och successivt ökande fart blev rätt tufft. Jag följde dock planen och ökade farten ner till 3:25/km tills det återstod 15 minuter. Sista delen av passet snurrade jag runt på tempovarvet i Silverdal men valde att inte försöka pressa ner farten ner till aviserade 3:20/km. Det skulle tagit för mycket kraft i onödan och jag ville inte slita på för hårt med bara sex dagar kvar till tävling.

Mammas jordgubbstårta uppskattades av alla.

Inför förra veckan var jag lätt osäker på formen efter den försmädliga vadskadan som jag ådrog mig tidigare. Glädjande nog efter att ha kört på med riktigt hårda pass söndag, tisdag och dubbla pass på torsdag så fick jag exakt de svar jag ville ha och hade således inget kvar att bevisa för mig själv under söndagens pass. Jag vet att formen är riktigt god och att kroppen är precis i det skick jag vill ha den. Fokus är bra och mentalt känner jag mig helt i balans. Lagom nervös och lagom hungrig att mäta mina krafter med konkurrenterna kommande lördag. Nu handlar bara de sista dagarna om att våga vila och suga upp den lättning som kroppen får så att superkompensationen på lördag blir maximal.

Venla håller stolt upp sin Lego Harry Potter-byggsats.

6 kommentarer:

Rebecca sa...

Hej Patrik,

läser din blogg lite nu o då och undrar över senaste inlägget - vad hände med Herr Larm? Följde inte han också planen?

Patrik Engström sa...

Rebecca,

Haha, du har ögonen med sig. Jo, Herr Larm och jag följdes åt till närheten av Sollentuna Centrum. Där började jag sakta dra ifrån och Larmen valde då att springa av passet tillbaka hem till Silverdal. Allt stämdes dock noga av mellan oss så det var ingen som blev ledsen! :)

Herr Larm sa...

Va, jag kände mig ju hur stark som helst, NOT!!! Stapplade hem på spagettiben. Rebecca, jag kommer igen, jag lovar.

Rebecca sa...

Vill inte framstå som en person som tagit till livsuppgift att påtala syftningsfel eller ifrågasätta vad som skrivs på allsköns bloggar. Mitt tidigare inlägg var påhejat av Herr Larm, min kollega :).

Patrik Engström sa...

Rebecca:

Haha, jag förstår.

Herr Larm och jag är fortsatt vänner trots att jag lämnade honom åt sitt öde under löpturen. Igår var han hemma hos oss med sina barn och käkade födelsedagstårta. Allt är förlåtet! :)

Unknown sa...

www0927

golden goose
ugg outlet
soccer shoes
pandora charms
off white shoes
moncler outlet
giuseppe zanotti
coach factory outlet
louboutin shoes
christian louboutin