2011-05-16

Helgsummering

Blogger låg nere under delar torsdag och fredag förra veckan varvid det inte gick att uppdatera bloggen då. Inte mycket att göra åt då Blogger annars varit riktigt stabilt under årens lopp med väldigt få driftsproblem.

Efter att ha fått inledningen av förra veckan spoilerad av min vadskada så började jag sakta tina upp och våga mig på löpning igen under mitten av veckan. Onsdagens lätta sju kilometer indikerade att jag nog var ute ur snårskogen och kunde sedan successivt växla upp löpningen under de följande dagarna. Fredagen kördes under lunchen tillsammans med Magnus Bergman i Ursvik terrängen. Mäkta trevlig karl det där. Och till på köpet nedrans stygg när det gäller löpning. Otaliga landslagsuppdrag och framför allt 1:37 på Lidingöloppet som bara en enda svensk sedan dess lyckats springa snabbare än (Musse).

Eftersom vaden verkade klara av löpningen igen så var det under söndag dags att testa lite hårdare belastning. Jag och Herr Larm värmde upp i knappa 25 minuter ner till uppskattningsvis 3:50/km innan vi påbörjade ett lättare kvalitetspass. Första delen bestod av 30 minuter i cirka 3:30-fart, därefter 5 minuters pausjogg i 4:10 och sedan avslutande delen på 20 minuter i aningen högre fart. Denna intervall kördes på tempovarvet genom Silverdal och Larmen saxade in sig på lite olika partier. Jag själv lade första tio minuter på cirka 3:22, tyckte det kändes bekvämt och ökade farten under resterande delen av intervallen klockade tillslut in den 3:19/km. Kroppen kändes lätt och ledig under hela passet och det var nästan som en befrielse att få springa i lite högre farter.

Det viktigaste med detta light-intervallpass var trots allt att se hur vaden svarade upp på lite hårdare belastning och den verkade faktiskt stå pall hela vägen. Nu väntar en riktigt hård vecka med extremt få junkmiles men mycket kvalité i tilltänkt marafart. Jag är riktigt pepp, känns lite som om jag fått en andra chans med tanke på att jag för knappt en vecka sedan mer eller mindre var säker på att jag hade drabbats av en stressfraktur och därmed fått kasta in handduken till Stockholm marathon.

Osså var det ju VM-final i hockey igår också. Eftersom jag är gift med en finska så är det alltid lite extra jobbigt när Sverige möter Finland. Min uppfattning är att hockeyn är väldigt viktig för dem, betydligt viktigare än den kanske är för oss. Nåväl, första perioden var en rätt jämn tillställning. Sedan tyckte jag vi förde och dominerade andra perioden medan Finland ägde tredje. Allt som allt vann vi varsin period. Skillnaden var väl att den vi hade spelade vi 1-1 medan den som Finland hade pulvriserade de till 5-0.

4 kommentarer:

LN sa...

Va fan, har jag ramlat in i en hockeyblogg?

R.I.P. Sammy.

Patrik Engström sa...

LN:

Har inte orkat producera nåt i bloggväg efter den oerhörda tragedin idag.

Sammy. Vila i frid.

Anonym sa...

Jag är rätt hockeytokig, men orkar inte se en c-turnering, gick ut och klippte gräset och gödslade istället efter 1a perioden. //SE fan

Patrik Engström sa...

Anonym:

Inga Modo-spelare med i årets svenska landslagstrupp?