2011-05-27

Nära nära nu

Mindre än ett dygn nu kvar till startskottet går på Stockholm marathon. Än så länge tycker jag att jag lyckats hålla mig lagom sansad och inte blivit allt för stirrig men ikväll när jag packar väskan med utrustning till loppet så kommer nog pulsen stiga rätt brant. Och hur det blir med nattsömnen innan vågar jag inte tänka på.

De här sista dagarna har jag trappat ner ordentligt på träningen. I tisdags körde jag ett 30 minuters pass där jag under 20 minuter ökande tempot från 3:40/km ner till 3:14/km. Kändes hur bra som helst. Igår tog jag en lätt jogg på 15 minuter och blandade in 3x2 minuter i 3:30/km-fart för att få lite fartkänsla.

Utöver detta har jag försökt att ta det så lugnt som bara möjligt. Äta mera kolhydrater och få in någon extra timmes sömn under nätterna. Mer kan jag inte göra just nu. Det finns liksom ingen mer tid att vinka på. Man blir inte en bättre löpare sista veckan innan en mara utan istället handlar det om att vila ut kroppen lite och få till en formtoppning.

Jag har fått exakt de formbesked jag velat ha på de senaste hårda maraförberedande passen vilket ger mig en bra mental trygghet. En liten tillbakablick i träningsdagboken visar dessutom att jag har har en ordentligt grund att falla tillbaka på kryddad med mycket mängd från årsskiftet fram tills nu vilken kommer vara nog så viktigt då trippmätaren börjar krypa upp till 35 km och kroppen börjar bli tom på energi.

Hur som helst så gäller det att hantera nervositeten på rätt sätt och vara ödmjuk inför morgondagens uppgift. Jag har respekt för marathondistansen och mina konkurrenter. Samtidigt är jag så oerhört taggad och sugen på att tävla och mäta mina krafter med de allra bästa. I fjol vid den här tidpunkten hade jag dragits med smärta i min bukmuskulatur och till på köpet även blivit febersjuk dagen innan loppet. Då var min tillvaro nattsvart och jag hade verkligen inga trevliga tankar i huvudet då jag tvingades följa loppet från vardagsrumssoffan.

I år är jag frisk och hel och kommer sälja mig dyrt under loppet.
Det bär eller brister.

10 kommentarer:

Andreas sa...

Lycka till! Tror att du kommer springa riktigt jävla bra! =)

Anonym sa...

Grattis! SM 5a! Fy fan vad grym du är!!
/ Danne

Nene sa...

Bra jobbat!!

magnus, silverdal sa...

Shit! Grymt att vara SM 5:a! Jag antar att du är nöjd!? Grattis!

Marcu G sa...

Grattis till en bra prestation!!

TeeBee sa...

Starkt lopp, grymt stabilt 3:27-3:34/k, stort grattis!

Anonym sa...

Härlig läsning,

Det bar!

Grattis!

Patrik Engström sa...

Seas, Danne, Nene, Magnus Silverdal, Marcu G, TeeBee, Anonym:

Tack alla för era varma och uppmuntrande ord!!!

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
tory burch outlet
hugo boss
ugg outlet
ralph lauren uk
christian louboutin outlet
ultra boost 3.0
jordans
dsquared2
michael kors outlet
pandora charms

Unknown sa...

www0927

jordans
ralph lauren polo
jordans
coach factory outlet
dsquared2
jordan shoes
ray ban sunglasses
coach outlet
nike shoes outlet
ralph lauren polo