2011-06-07

Långhelg och uppstart

Långhelg. Finns det något bättre? Ett perfekt tillfälle att vila upp sig lite extra, umgås med familj och vänner samt hinna pressa på med lite träning.

Efter avslutad arbetsdag i onsdags så packade familjen in sig i bilen och satte kurs mot Finlandsfärjan. Tydligen var det fler än oss som ville fira långhelg. Båten fullkomligt invaderades av ungdomar med ett enda mål i sikte. Alkohol. Sagt och gjort, det var ett fasansfullt skrik och bröl precis hela natten i korridoren och jag fick bokstavligen inte en enda blund i ögat. Tragiskt dåligt att de som driver färjeverksamheten inte kan stävja detta bättre.

Nåväl, väl framme i Finland gästade vi Mamma Marikas föräldrar. Vädret visade sig på sin bästa sida och vi bjöds på strålande solsken och en pressande sommarvärme. Det enda som kanske störde var en bitvis besvärande blåst och lite mygg men bortsett från detta så var det räkmacka hela helgen igenom. Mamma Marika och jag fick tillfälle att vila ut lite och sova ikapp medan barnen lekte mest hela dagarna med mormor, morfar, alla fastrar och kusinerna.

För min egen del så har återhämtningen från Stockholm Marathon gått oförskämt bra. Kroppen var väldigt fräsch bara någon dag efter maran och jag fick verkligen anstränga mig för att inte dra igång löpningen för tidigt. Under måndag och tisdag satt jag av några timmar på cykeln för att få lite genomblödning i musklerna och passade även på att uppsöka kiropraktorn för lite justering av rygg och få lite massage. Under onsdag körde jag 13 km i Ursvik och kunde då konstatera att muskelvärken var borta. Väl i Finland på torsdag var jag igång igen fullt med träningen och betade sedan varenda dag av ett 20 km-pass i pressande värme. Måste erkänna att jag är lite förvånad hur pigg kroppen varit så kort tid efter maran men måste samtidigt vara lite försiktig så jag inte maxar på för hårt tätt inpå. Coachen var på mig och såg till att det varken blev intervaller eller långpass under veckan. Inte mig emot. Det kändes riktigt skönt att 'bara' sticka ut och rasta benen i två mil och njuta av tillvaron och tänka tillbaka på den nyligen genomförda maran.

Inga kommentarer: