2011-06-27

Midsommar och bristning

Tillbaka på jobbet efter en långhelg med midsommarfirande. Märkligt det där med långhelger. Man känner sig markant piggare och har haft gott om tid med att hinna med alla helgmåsten. Borde med andra ord vara långhelg lite oftare.

På torsdag innan midsommarafton mötte jag upp Seas strax utanför Fältöversten vid Valhallavägen. Regnet var klassiskt brittiskt, alltså kyligt, regn och en del blåst. Tillsammans värmde vi upp i 25 minuter från cirka 4:15/km ner till 3:35/km innan vi körde lite lätt stretch och löpskolning. Sedan påbörjade vi en snabbdistans som skulle vara i 45 minuter och avverkas från 3:20 ner till låga 3:10. Med tanke på att jag dock var lite öm i min ena vad samt att de yttre förhållandena bokstavligen piskade oss i ansiktet så valde vi att lägga en rak fart runt 3:20/km genom passet. Således sparkade vi igång och hittade snabbt rytm och flyt. Det är som bekant lite småkuperat utmed Djurgården och vi snurrade runt två rundor från marathonvarvet. Väldigt trevligt och stimulerade att ha sällskap och sparring under passet. Jag och Seas är dessutom funtade så att Seas är stark utför varefter han håller i taktpinnen medan jag är rask uppför och då övertar taktpinnen. Perfekt komplement till varandra, det är liksom aldrig snack om vem som ska dra i vissa partier. Trots regn och rusk landade vi in passet på 3:18/km i snitt vilket jag tror vi båda var nöjda med. Den snabba delen mätte upp knappt 14 km och totalt summerade jag ihop passet till 20 km. Dessvärre drabbades jag av en bristning i baksida lår då det återstod 20 (!) sekunder på passet. Väldigt märkligt och väldigt irriterande.

Midsommarafton firades tillsammans med farfar vid sommarstugan. Vädret var faktiskt riktigt bra och vi klarade oss undan från regn. Dagen spenderades med ren avkoppling, läsa böcker, bastubad och grillning. Självklart dukades det upp sill och jordgubbar till måltiden. Nubben avstod jag dock men jag smuttade som hastigast på rödvinet.

Jag testade kort att springa på lördag och söndag men känslan var inte bra och jag kommer därför bedriva tränigen uppsadlad på cykeln under några dagar framöver då jag inte vågar gå på för hårt. Vill det sig väl så kanske jag kan testa låret med löpning i mitten av veckan.

Allt som allt en riktigt trevlig helg där det fanns gott om tid att vila ut och återhämta sig. Om nu bara låret läker ihop så vore allt toppen.

Inga kommentarer: