2011-06-08

Snabbhet

Aningen mildare väder idag och till på köpet molnigt och nästan ingen vind. Således en perfekt dag att växla upp träningen lite ytterligare, denna gång med snabba intervaller.

De senaste veckorna har nästan uteslutande all kvalité inriktats mot marathon och därmed en hel del snabbdistanspass. Efter ett litet samtal med Coachen igår så diskuterades den kommande tävlingsinriktningen samt hur fokus och träning ska bedrivas.

Det stora målet för hösten är primärt Lidingöloppet. Under tidigare år har jag sprungit loppet med mer snabbhet i bagaget men denna gång blir lite annorlunda då jag kommer dit med betydligt mer uthållighet istället. Det ska bli väldigt intressant att se hur utfallet blir. Om det sedan finns batteri kvar i systemet efter den tävlingen så kanske det blir en snabb höst/vinter-mara i Sydeuropa men beslut om detta fattas först efter Lidingöloppet.

Innan Lidingöloppet så finns det givetvis en rad andra trevliga tävlingar att ställa upp i. Dessa är givetvis lite kortare sett till distansen varefter en del av kvalitetsträningen framöver kommer fokuseras till att få lite mer speed i benen. Paradoxalt nog är detta även en viktig komponent då det handlar om att springa marahton. Det går inte bara att öka mängden mil och enbart köra snabbdistanser med fart i trakterna av halvmarathon och marathon. Jag måste förbättra och underhålla min snabbhet vilket jag kommer ha fördel av då jag förhoppningsvis kan springa snabbare och mer avslappnat i tröskelfart.

Nu går jag mest som katten kring het gröt och väntar på dagens intervallskiss signerad Coachen. Törs man hoppas på snabba tusingar?