2011-06-28

Sommarvärme

Konstaterade direkt vid frukost idag att termometern redan klockan 07:28 uppvisade 24.2 grader. Något att glädjas åt! Det verkar som om vi nu under några dagar får riktigt skön sommarvärme så det gäller att passa på och njuta.

Idag är det Sollentuna GP med en rad intressanta starter. Klüft och Tornéus hoppar längd, Wissaman springer 400m och en viss Abubakar Kaki ska försöka ta tillbaka världsårsbästat på 800m (från en stygg herre och världsrekordhållare vid namn Rudisha). Även ur svensk synvinkel ser herrarnas 800m ut att bli en intressant historia då årets fyra snabbaste svenskar Joni Jaako, Mattias Claesson, Tobias Ekhamre och Johan Rogestedt ställs mot varandra. Förhoppningsvis kan de pressa varandra ner till fina tider.

Som det ser ut nu kommer jag tillsammans med Coach Lamas att vara speaker under galans avslutande del där långloppen går av stapeln. Vi försöker således kopiera föregående års framgångsrecept där vi hade förmånen att referera det lopp som kröntes av att både Käck och Wallerstein lyckades underskrida EM-kvalgränsen (se denna bloggpost för mer info). I år är det herrarnas 5000 m, 3000 m hinder och damernas 5000 m som ska avhandlas. Dessvärre är det väldigt tunt med starka svenskar i de manliga loppen vilket förvånar mig en aning. Tävlingssäsongen är nu i full gång och jag undrar vart de istället väljer att tävla? Vad gäller det kvinnliga 5000m-loppet så ska det bli extra intressant att följa klubbens nya kometlöpare Frida Lundén som trots ett av heatets sämsta pers förmodligen har en chans på seger i loppet. Frida har som bekant haft en otrolig utvecklig sedan hon gick med i klubben och har på mindre än ett års strukturerad träning hunnit bli silvermedaljör på Terräng-SM 8 km och nyligen sprang in på 34:12.1m på 10000m förra veckan (se separat artikel från friidrott.se). Fortsätter hon utvecklas i den här takten så har Sverige en mycket lovande och intressant löpare för de större galorna.

Inga kommentarer: