2011-06-01

Stockholm Minimarathon 2011

Målgång efter en meriterande tiondeplats på Stockholm Minimarathon.

Dagen efter Stockholm Minimarathon var det dags för Elias att hedra den Engströmska löptraditionen. Det stundade Stockholm Minimarathon och trots att regnet under förmiddagen öste ner från himlen så såg alla i familjen fram emot denna tävling.

Vi kopierade framgångsreceptet från dagen innan och tog bilen raka vägen in till en avtagsväg från Valhallavägen där vi parkerade bilen och knatade vidare till Stadion. Väl där tog Mamma Marika barnvagnen med Alvar och Venla vidare till läktaren medan jag följde med Elias till Östermalms Ip där vi gjorde en kortare uppvärmning. Jag var lite orolig att maran dagen innan skulle sätta djupa spår hos mig men det var överraskande nog inget problem. Redan under eftermiddagen efter maran kände jag att kroppen inte alls var så nerkörd som den varit efter tidigare lopp och det var således inget som helst problem dagen efter.

Efter lite köande in till startfållan så lämnade jag Elias och begav mig raskt vidare tillbaka till Stadion med systemkameran i högsta hugg. Regnet hade nu upphört och det blev helt plötsligt ganska fint väder. Elias sprang heat 2 bland sjuåringarna och rusade in som tolfte man på Stadion. Jag hade instruerat honom att när han väl kommer in på löparbanorna så var det en slutforcering som gällde hela vägen in till mål. Elias verkade ha tagit till sig det mesta av dessa instruktioner för väl inne på banorna dammar han på med en nedrans tempoökning och blåser om två killar. Men sedan efter kanske 100m blev det lite grus i maskineriet. Det verkade som om han inte riktigt begripit att spurten ska fördelas jämnt över de återstående 200 meterna in till mål.

Hur som helst så tappade han inga placeringar men plockade inte heller några fler in till mål. En fin tionde plats i hans heat och endast två sekunder från topp-8 som fick sina namn publicerade på storbildstv:n vid läktaren. Tiden över de 1180 m blev 5:33. Elias undrade varför hans namn inte var med där och jag berättade för honom att det bara skiljde två sekunder och två placeringar upp dit. Då mulande han och frågade direkt när man kunde springa om loppet. Kunde inte låta bli att le åt det hela. Den där mentaliteten med att direkt vilja ha revansch och upprättelse tror jag minsann att jag känner igen. Good stuff.

Allt som allt en riktigt härlig start på söndagen och familjen firade Elias löpframgång med lite onyttig mat och glass på vägen hem.

Resultaten

4 kommentarer:

swyzak sa...

Grymt Elias thats the spirit...

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Elias bugar och bockar!

Martin sa...

5.33, ja då hade inte jag hängt med.

Patrik Engström sa...

Martin:
Fast du slår grabben i pingis eller hur?