2011-06-13

Värmebölja

En liten rest från förra helgens besök i Finlandslandet. Jag och barnen poserar vid statyn av den berömde finske löparen Paavo Nurmi.

En mäktig helg är till ända. Fullspäckat med träning och aktiviteter kryddat med galet bra väder. Det blir inte bättre än då.

Under fredag eftermiddag drog familjen direkt till landet i Sala där kvällen avslutades med bastubad i solnedgång med sjöutsikt. En riktig räkmacka. Termometern (inte i bastun) visade 26 grader när klockan var nästan halv nio på kvällen. Visst är det lite knepigt att sova när det är så varmt men jag klagar inte. Om några månader är det beckmörkt större delen av dagen och kyla, snö och blask väntar en då man sticker nosen utanför dörren.

Lördagen bjöd på ännu bättre väder. Knappa 30 grader på kvicksilvret och pressande kvav värme. Vi stack och handlade lite och lekte ute på tomten. Strax efter lunch fick jag besök av Västerås finest, herr Swyzak himself. Tillsammans stack vi ut på ett långpass (det första sedan Stockholm Marathon) genom Salaland. Vi hade precis satt igång passet då första åskknallen och störtskuren presenterade sig. Inte mycket att klaga på, värmen var pressande och de (fyra till antalet?) skurar vi åkte på under passet svalkade bara av på bra sätt. Lugnt och behagligt tempo och en massa snack om den just avklarade maran, den kommande träningen och tävlingen samt lite övrigt smått och gott. Märkligt hur snabbt två timmar kan avverkas när sällskapet är på topp!

Söndagen innehöll allt från hemresa, matshopping, fotbollsträning, distanslöpning och simskola. Vet inte riktigt hur allt hinner sprängas in men med lite planering och hets så går det.

Veckan summerades upp till knappt 14 mil och innehöll ett uppstartsintervallpass samt ett långpass. Riktigt bra känsla och kroppen svara upp bra så här pass kort efter maran.

Inga kommentarer: