2011-07-12

Efter Finland kommer sommarstugan

Igår var en bråd dag från ruta ett. Vi anlände tidigt under morgonen till Frihamnen och bilade sedan direkt hem där vi omfördelade lite packning. Barnen hjälpte lydigt till med att rensa 12 liter jordgubbar och jag hann avverka ett distanspass innan det var dags för ny avresa.

Denna gång var destinationen sommarstugan i Sala. Efter lite mathandling så var vi framme och packade upp. Vädrets makter är fortfarande med oss så det var bara att passa på att njuta. Jag brände av dagens andra pass innan det var bastudags och sedan grillning.

Låret har äntligen återvänt till gammal god status. I slutet på förra veckan så började jag kunna springa obehindrat och ta ut steget fullt. Fram tills dess var det minst sagt kämpigt. I lördags avverkade jag dessutom ett lättare farttest på idrottsbanan i Veikkola (nära Mamma Marikas föräldrar). Coach Lamas hade skissat upp en progressivt ökande känning från 3:45 ner till 3:30. Nu var jag nog lite för taggad att äntligen få springa lite snabbt så det blev progressivt från 3:30 till 3:05 istället. Allt kändes mycket bra vilket var som balsam för själen (och låret). Även Elias och Venla var där och sprang med mig. Vi körde 2x400m med 2 minuters ståvila. Sedan sprang de runt medan jag körde mitt pass och Venla skrapade faktiskt ihop 2.5 km och kvittrade av förtjusning hela vägen. Imponerande. Trots problemen med baksida lår under veckan så skrapade jag ihop ganska exakt elva mil. Ingen toppnotering men förhoppningen är att öka både intensitet och mängd denna vecka då låret äntligen är med på noterna.

3 kommentarer:

JOHN sa...

Haha! Ja elva mil trots skada är ju inte det sämsta kanske. Mitt rekord ligger på "ynka" tio :)

Patrik Engström sa...

John:

Tio mil är riktigt bra. Men det viktigaste är inte antalet mil utan att balansera träningen korrekt samt att få till en kontinuerlig träning. Svårt som attan men när det väl klaffar då blir det fina tider på tävlingarna!

qqq sa...

coach factory outlet
michael kors outlet
coach factory outlet online
polo ralph lauren
christian louboutin
mulberry handbags
christian louboutin
burberry outlet canada
rolex replica
marc jacobs handbags
170725yueqin