2011-07-20

Revisit vid Sollentunavallen

I måndags var det återdags att beträda de blåa banorna vid Sollentunavallen och precis som sig bör denna sommar så innebar det även att det regnade. Detta störde dock inte nämnvärt då temperaturen annars var perfekt och det var svag vind. Riktigt goda löpförutsättningar med andra ord.

Jag hade försökt spara lite på krutet innan passet för att ha lite mer fart i påkarna till passet. Benen kändes faktiskt lite bättre och jag hade förhoppningar om dett gott utfall.

Skissen sa 10x400m PJ 200m, 10KP: 2000m, 3KP: 8x400m PJ 200m SP 2' + 200m.

Avverkade de tio första 400ingarna på snittet 70.7'' vilket var drygt en sekund under plan. Sedan hade jag riktigt bra flyt och kontroll under 2000ingen som klockades in på 6:07. Efter seriepausen och 200m pausjogg avslutade jag med 8 stycken 400ingar med snittet 69.8'' (i Piranha). Pausjoggen 200m var rakt igenom passet mellan 52-55''.

Nöjd med hur jag genomförde passet, framför allt den svåra 2000ingen mitt i hanterade jag på ett kontrollerat sätt. Även om man frestas att pressa på hårdare på 400ingarna innan den så måste man försöka hålla lite i handbromsen. Det är lite märkligt hur stor skillnad det är då man ineldningsvis bränner av ett par 70''-varv och sedan ska köra fem stycken varv på raken fast i 74''-tempo. Känns som man joggar i början.

Jag kommer fortsätta pressa lite mängd nu ett par dagar men drar ner på torsdag så att det finns lite mer ström i batteriet till fredagens planerade banintervaller.