2011-07-06

Sol och bad

Sommarvärmen håller i sig här borta i Finlandslandet och eftersom jag har semester är jag nöjd. Mycket nöjd. Knappa 30 grader, solsken och lite vind. Det låter väl som tre goda anledningar till att bege sig till stranden?

Nu blev det inte riktigt så. Vi styrde istället kosan mot Helsinkis simstadion där vi mötte upp Mamma Marikas ena syster samt hennes barn, alltså mina barns kusiner. Simstadion håller mycket god klass. Massor av olika bassänger både för barn och vuxna. Hopptorn och annat trevligt som gör familjelivet lite enklare. Dessutom bjuds det på äkta finsk sauna. Mellan 100 till 110 grader och alltid en som sitter och öser vatten över aggregatet. Man går in lagom nerkyld och mäkta taggad och kommer ut en kort stund senare med en lätt röd nyans över hela kroppen samt ett kraftigt behov av en svalkande dusch. Finsk sauna. The best a man can get.

Nåväl, barnen badade av tre fyra timmar utan att man egentligen hann tänkta efter. Sedan begav vi oss hem till Systern där barnen fick leka vidare. Jag stack då ut och körde lite distans runt området kring Olympiastadion. Jag har rullat igång löpningen lite försiktigt sedan i måndags. Det känns dock inte alls så bra som jag skulle önskat i låret. Det ömmar och är stelt och jag kan inte riktigt ta ut löpsteget fullt ut. Verkligen ett gränsfall om jag ska springa. Ömheten blir dock varken bättre eller sämre efter löpningen så jag ger det någon dag till. Det hade varit lite skillnad om jag varit hemma, då hade jag haft cykeln att fly upp på. Här har jag inte den lyxen och ska jag få lite konditionsbelastning så är det till löpningen hoppets sätts.

Jag har dock under de senaste dagarna då livet är lite mer medgörligt under semestern faktiskt varit riktigt duktig med att sköta rehabträningen. Jag har pressat igenom en hel del bål- och bukövningar i förebyggande syfte samt försökt snäppa upp styrkan i vaderna med en hel del tåhävningar. Och det märks att man inte skött denna träning exemplariskt fram tills nu. Magmusklerna har efter alla bålövningar grinat rätt ordentligt nu de senaste dagarna.

Inga kommentarer: