2011-08-17

3x5 km terrängintervaller @3:30, PJ: 2.5'

Så har den terrängförberedande perioden inletts. Nu blir det mindre flacklöpning på bana och mer inslag av längre intervaller och snabbdistanser i terräng. Målet är att jobba upp lite mer backtålighet så jag kan forcera alla Lidingös backar om drygt en månad.

Igår var det alltså dags för det första terrängpasset. I samråd med Coachen så kom vi fram till en liten försiktig uppstart. Jag har känt mig lite sliten efter SM och är ännu inte tålig i kuperad terräng. Vi kom fram till tre stycken 5 km-intervaller i 3:30/km-fart med 2.5 minuters pausjogg. Platsen för detta Ursviks tuffa terräng.

Värmde upp med lätt jogg till Överjärva gård och anslöt mitt i 10km-slingan. Första intervallen kördes alltså därifrån till starten på spåret. Andra intervallen sprang jag i 5 km-spåret. Under dessa intervaller höll jag den aviserade målfarten. Som väntat kändes det bra på flacken men jag fick ta i lite mer än jag räknat med uppför i stigningarna. Under den tredje femman sprang jag första halvan på 10 km-spåret och avslutade den då jag var tillbaka vid Överjärva gård. Snittfarten för denna intervall sjönk en aning då jag tappade lite fart och rytm under de avslutande kilometerna. Anledningen till detta är att underlaget under det partiet är lite sämre. Mer stenar och rötter och jag kunde inte ta ut steget som jag önskade. Istället fick jag trippa fram lite och ta det säkra före det osäkra så jag inte råkade ut för någon stukning.

Skönt att ha genomfört det första terrängpasset. Det finns en hel del att arbeta på men grunden är god. Får jag bara några fler känningar i tuff terräng så ska det nog bli fason på bergsklättrandet i tid till Lidingöploppet.

Inga kommentarer: