2011-08-02

Blåbär och landsvägsintervaller

All den här lediga tiden i Finland verkar bryta ner mig bit för bit. Inte nog med att jag nu spenderat en ansenlig mängd timmar i skogen med att plocka blåbär. Jag har till på köpet börja snitta in flera bad per dag. Detta är högst ovanligt. Normalt sett plockar jag inte bär. Och jag badar i regel aldrig såvida det inte är +30 grader i vattnet vilket det dessvärre aldrig är varken i Sverige eller Finland. Till och med barnen har börjat tvivla på sin far. Va, ska du bada igen? är vanliga kommentarer nu för tiden.

För att balansera upp all denna urspårning så vankades det långitervaller idag. På skissen stod det 5x2 km, PJ: 2'. Men efersom det inte finns någon bana i närheten där jag befinner mig så var jag tvungen att utföra passet på landsvägar. Inte helt optimalt eller stimulerande att bränna intervaller på en 80 km-väg där bilförarna i regel ligger i dryga 100 km/h. Ett annat problem är att landsvägen är ganska böljande och kuperad. Jag tog bilen och försökte reka upp en så flack sträcka som möjligt med det är svårt då intervallens mängd var så pass lång som 2 km. Så, det fick bli ett mellanting, bara att göra det bästa av situationen.

Etter år av sammarbete vet Coachen hur jag fungerar. Jag vill mäta allt. Och med tanke landsvägen och dess kuperig ville han avstyra mig från att stirra mig blind på klockan och dess fartangivelse. Alltså avverkade jag de fem 2km-intervallerna utan att lika på klockan. Bara slå på och slå av. För att hämnas lite skar jag ner joggvilan från två minuter till 70 sekunder. Under förra veckan hade jag vissa intervaller där jag bara hade 100m pausjogg på 25 sekunder, så någon måtta fick det ju vara. Öppnade med pigga ben och hittade ett vad jag upplevde vara en bra fart. Föga visste jag att jag trots kuperingen landade in dessa för snabbt. De två första landades in på 6:06, alltså 3:03/km vilket var för tufft. Höll ihop det någorlunda på de två påföljande men under femte och sista var jag plågad. Snittet för intervallerna blev höga 3:05/km vilket egentligen är bra med tanke på förutsättningarna men jag hade nog önskat att jah öppnat lite lugnare och avslutat starkare.

3 kommentarer:

John Laselle sa...

Tjena Patrik!
Hoppas formen är god. Det skulle vara kul om du kommer och springer Kistaloppet den 10:e september! Vi satsar på ett starkt elitfält och kommer ha fina priser och pengar till de tre första. Snabb och kontrollmätt bana. www.kistaloppet.se

Keep up the good work!

/ John Laselle

Patrik Engström sa...

John:

Mors,

Det ser faktiskt väldigt intressant ut. Så vitt jag vet just nu är jag fri den helgen och då kommer jag självklart springa loppet. Men familjen kan lägga in sitt veto. Hur som helst så lär loppet vara en bra förberedelse inför LL. Vore kul med ett brett och fint startfält som kan pressa varandra till fina tider.

Vi hörs!

chenlina sa...

coach factory outlet
oakley sunglasses
golden state warriors jerseys
ed hardy clothing
louis vuitton outlet
oakley sunglasses
ugg outlet
adidas ultra boost
timberland boots
nike roshe
chenlina20170207