2011-08-22

Första skoldagen

Dags för skoldag nummer ett.

Idag har jag tagit min son till hans första skoldag. Visst det är lite avdramatiserat med tanke på att han redan gått i förskolan med samma lärare, klasskamrater och lokal. Men det är trots allt något speciellt med den första riktiga skoldagen.

Jag minns inte så värst mycket av mina första år i skolan (förutom att jag spelade fotboll på rasterna) men en sak jag kommer ihåg är just den första dagen med dess upprop.

Så det var med både stolhet och en lätt släng av en tår i ögat som jag lotsade in honom mot klassrummet.

Snälla, kan någon hejda tiden.
Den går alldeles för snabbt.

9 kommentarer:

Anders sa...

Stort!

Samma sak för vår Elias idag. Han har sett lika oförstående ut varje gång någon har gjort stora ögon och frågat "Oj, ska du börja skolan?". Han har ju redan gått ett år i skolan (F-klassen, som är "riktig skola för honom)

/Anders

Patrik Engström sa...

Anders:

Haha, vilket sammanträffande. Båda Elias:orna började i skolan på samma dag. Och 'min' Elias gjorde i stort sett samma sak. Han berättade plikttroget vad som hade skett under dagen men egentligen tyckte han inte var så annorlunda.

Anders sa...

Största skillnaden var nog att de där små F-klassarna, 0-gluggarna, förde ett förfärligt oväsen som till och hördes genom väggarna!

Marie sa...

Skönt tandlöst sjuårssmile! : ) Ja, vi gamlingar som aldrig gått i "nollan" eller "förskoleklass" eller vad det nu heter, kommer nog alltid att tycka att första dan i riktiga ettan är det som är allra störst o det som räknas! ; )

Patrik Engström sa...

Anders:
Elias klass gjorde choklasbollar på sin första skoldag(?)! Nåt sånt trams höll inte jag på med på min första skoldag. ;)

Patrik Engström sa...

Marie:
Jo det är allt lite tandlöst. Men det ska erkännas att det under ett par månader varit betydligt mer tandlöst. Nu börjar ju ändå några gluggar att tätas. Lagom till detta lär väl ett par nya tänder trilla ut...

Det som är lite konstigt och imponerande är att Elias redan kan både läsa och skriva. Samt räkna plus, minus och enkel multiplikation. De har övat på bra i förskolan. Jag har bestämt en minnesbild av att jag typ bara kunde kratta ner mitt namn (som förmodligen bara jag, mamma och pappa kunde läsa). Att lära sig alfabetet och plusoch minus höll man väl på med under stora delar av lågstadiet?

Marie sa...

Hehe, ja det är nog lite varierande nivå på de inhämtade kunskaperna i den åldern! Jag minns att jag både kunde läsa o skriva långt innan ettan, men plus o minus har jag inget minne av när exakt jag lärde mig. Däremot vet jag att Emmi var en hejare på både plus, minus o gånger redan innan hon började. Hon var drillad i min hårda skola, som jag hade med alla mindre grannbarn i området... ; ) (Astrid har en polare som redan kan hela alfabetet, lärde sig innan 2,5 års ålder.. de har kapacitet de där små..!!)

chenlina sa...

christian louboutin sale
the north face jackets
michael kors outlet
polo ralph lauren
gucci handbags
rolex watches
abercrombie and fitch
abercrombie kids
vans store
michael kors outlet online
chenlina20170426

Unknown sa...

ray ban sunglasses outlet
adidas yeezy
columbia outlet store
mcm belt
ugg boots outlet
ralph lauren outlet
nike running uk
michael kors bags
ed hardy shirts
michael kors handbags
2017.5.26chenlixiang