2011-08-03

Intet nytt

Egentligen inte mycket nytt att rapportera för dagen. Tillvaron här vid sommarstugan i utkanten av Kouvola är lättsam och behaglig. Solsken, bad och lek. Till detta kryddas tillvaron av bärplockning, bastubad, pingis och löpning.

Idag är det mindre än tio dagar till SM i Gävle och jag måste snart fatta ett slutligt beslut om jag ska ställa upp eller om det blir backbestigning under Midnattsloppet istället. Lite kluven. Hade egentligen inte SM som en tävling jag skulle ställa upp i. Den långa marathonsatsningen har trimmat upp mängdtålighet och uthållighet men försämrat snabbheten. Åt andra sidan har de få veckorna med banträning och milen-fokus gått överraskande lätt och med lovande utfall. Frågan är om jag med några månaders fortsatt fokus på bana skulle kunna hota mitt milpers. Ska jag erkänna så har denna ändring i träninfsupplägg upplevts som stimulerande och kul. Lite sugen på att göra en ny bansatsning. Men icke. Det är marathon som fokus ligger kring och en uppsnäppad snabbhet kommer öven vara bra att ha i bagaget för den långa och krävande maradistansen.

Så, om det blir SM nästa vecka är det snart dags att dra ner på mängden för att försöka åstadkomma en liten formtoppning. Fokus kommer ligga på de två återstående intervallpassen. Det första nu på fredag (landsväg) och det andra på måndag (bana). Bara att hoppas på goda utfall då för att stärka såväl kropp som självförtroende.

7 kommentarer:

Lofas sa...

Men den formen du verkar vara i nu känns det ju som att du kan hota sub-30? Du får ju ta och ställa upp på SM så att vi kan avgöra våran 1-1 kamp.

Per sa...

Självklart ska du springa SM. Förstår verkligen inte resonemanget för att inte ställa upp. SM är fest, skulle välja den tävlingen framför alla andra lopp.

Patrik Engström sa...

Löfås:

Nja, det håller jag inte riktigt med om. Men det ska väl gå att pressa ner tiden mot låga 31 eller strax under. De senaste passens tider och värden har varit bra men jämför jag tex med de pass jag körde då jag gjorde 30:28 så är det lite som saknas. Men som sagt, det blir min första bantävling sedan 2009 så allt ska bli kul och spännande. Hur har din egen träning gått den senaste tiden och vad har du för mål till SM? Jag såg att du sprang 5000m på 15:10 senast.

Patrik Engström sa...

Per:

Jag förstår hur du menar och jag kanske har uttryckt mig lite luddigt på bloggen. SM är en fest, ingen tvekan om det. Men det ska vara en fest där de bästa ska komma till start. Min tveksamhet har bottnat i att jag hela tiden frågat mig själv om min egen kapacitet räcker för att ställa mig på startlinjen. 10000m är inte min primära distans längre men jag tror nog att jag kan bjuda på hyfsat motstånd ändå. Ses vi där?

Lofas sa...

Vi får väl se. Nja, formen är väldigt osäker, 1.5månad försvann efter maran på grund av sjukdom och stukad fot så ligger en bit efter planen. Hoppas att kunna springa ned mot pers på 5000m och låga 31 är väl målet på 10. Fast som det senaste tävlingar har gått så är det ju väldigt osäkert, tycker ändå träningarna gått ok så hoppas att det lossnar snart.

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
tory burch outlet
hugo boss
ugg outlet
ralph lauren uk
christian louboutin outlet
ultra boost 3.0
jordans
dsquared2
michael kors outlet
pandora charms

Unknown sa...

www1027off white jordan
coach factory outlet
canada goose clothing
ray ban sunglasses
hugo boss
moncler jackets
pandora jewelry
michael kors outlet
nike shoes
north face