2011-08-29

Kräftskiva i Hajstorp

Helgen inleddes i praktiken redan i fredags då familjen tillsammans med Mamma Marikas arbetskollegor tågade ner till Hajstorp för den årliga kräftskivan utmed Göta kanal.

Innan denna resa så kom farfar hem till oss under lunchen och hjälpte till att passa Alvar en liten stund. Tiden var knapp och jag behövde stressa igenom veckans andra intervallpass. Detta förlades då till löpbandet och bestod av en ett gäng tusingar i varierande fart och lutning enligt: 3x4km(3:00 +0.5, 3:04 +1, 3:08 +1.5, 3:12 +2), ståP: 45'', SPJ: 2'. Jag kände direkt under passet att jag inte var tillräckligt återhämtad sedan intervallpasset i Ursvik två dagar tidigare. Det är uppenbart att min kropp behöver mer än en dag mellan intervallpassen om den ska vara redo för hårda saker igen, i synnerlighet då jag under mellandagen pressar in lite drygt 20 km. Fick slita redan under första serien, tog mig nätt och jämnt igenom andra och körde bara två tusingar under den tredje och sista. Till på köpet var det väldigt varmt i källaren där jag har bandet. Ingen luftcirkulation och jag svettades kopiöst mycket. Så pass mycket att skorna blev genomdränkta och bandet helt halt av svett. Mot slutet av passet var det nästan så att jag halkade till i frånskjutet på bandet. Måste nog fixa en fläkt eller liknande så man får lite svalka.

Hur som helst så anlände vi till Hajstorp strax efter middag och tillbringade kvällen med god mat (mestadels kräftor) och trevligt sällskap. Under lördag var det lite familjeaktiviteter på förmiddagen och efter det passade jag på att avverka ett distanspass utmed Göta kanal. Riktigt vackert och inspirerande pass.

Söndagen blev en hektiskt historia. Under förmiddagen och en bit in på eftermiddagen hann vi med lite koordination och hjälp av farfar genomföra två barnkalas, ett långpass, en fotbollsträning och matshopping. Långpasset körde jag i närheten av Infra city (Upplands väsby) medan Elias var på ett kalas vid ett lekland. Jag kände inte till området men lyckades hitta en kraftigt kuperad motionsslinga på 2km. Denna snurrade jag runt i lite drygt 10 gånger och lyckades således skrapa ihop knappt 28 km under passet. Veckan summerades till 14 mil, ett långpass och två intervallpass. Ett väldigt lyckat och ett misslyckat.