2011-08-16

Pappaledighet för tredje gången

Den fem veckor långa och härliga semestern är slut.
Nu börjar en åtta månader lång pappaledighet.
Sverige är allt bra härligt.

Jag gör således min tredje pappaledighet. Jag har väldigt bra minnen från mina två tidigare och är övertygad om att jag och Alvar kommer ha det super hemma tillsammans. Det är dock lite skillnad med att nu ha tre barn att ombesörja på morgonen innan avfärd mot skola och dagis. Lite skillnad mot hur det var då man var pappaledig med Elias och inte hade andra tider och hållpunkter att följa. Nu är dagens rätt upphackat med leveranser hit och dit samt tider då Alvar ska äta och hinna sova en stund. Mitt bland allt detta har jag även planerat in att få till lite löppass tillsammans med honom i babyjoggern. Nåväl, det går säkert bra, bara man får planera in allt i minsta detalj.

Pappaledigheten började hur som helst med en rivstart då Alvar blev febersjuk under senare delen av helgen. Lillgrabben var kokhet och pressade upp kvicksilvret i termometern till knappa 40 grader. Men idag är han feberfri och det verkar som om han lämnat det värsta bakom sig.

För min egen del sparkade jag igång träningen direkt efter SM. Ben och kropp har väl känts lite halvslitna under dessa pass men det är bara naturligt efter en hårdare ansträngning. Veckan summerades upp till lite drygt 80 km samt avslutades med ett långpass i Ursvik under söndag. Ursvik lär det bli flera känningar i framöver. Nu ska det jagas höjdmeter fram till Lidingöloppet om knappt 1.5 månad.