2011-09-20

Det bubblar av frågor

Elias förkylning vägrar ge med sig. Febern försvinner under dagarna men returnerar under kvällen. Således begav jag mig med Alvar och Elias idag för att kolla upp hans hälsoläge.

Det är otroligt hur mycket som försiggår i barns huvuden, och annat vore ju i och för sig märkligt. Det är i alla fall en härlig resa och jag är fullkomligt livrädd för att jag någon gång i framtiden ska glömma bort alla dessa guldkorn till one-liners. Elias fullkomligt bubblar av frågor, påståenden och lite märkliga slutsatser. Lagom till frukost så brände han från ingenstans av följande fråga: Pappa, kan man föda barn på Silja Line.

Tja, den såg jag inte direkt komma och blev nog lite överrumplad. Svaret blev nog att det säkert skulle gå bra om man behövde föda barn på Silja Line-båten men att det nog inte var att rekommendera. Elias verkade dock nöjd och belåten med svaret.

Kort senare var det dags igen. DN har som bekant gjort om sin morgontidnings layout samt indelning av dess delar. Jag måste erkänna att jag inte direkt gillar det nya upplägget. Samtidigt har jag blivit lite skrämd över hur jag överhuvudtaget irriterar mig på en sådan sak. Det känns som om att det bästa bara vore att låta det rinna av och acceptera det nya upplägget. Något jag inte hade räknat med var att Elias också skulle notera DN:s förändring. Han tittade på de olika delarna, skakade på huvudet och såg konfunderar ut. Sedan bläddrade han fram sista sidan på huvuddelen och såg till sin förfäran den omgjorda layouten (till det sämre måste jag återigen påpeka) till väderprognosen och utbrast: Men pappa, så här ska inte vår tidning se ut!

Slutligen tog mjölken slut under middagen ikväll. Elias grimaserade lite och kläckte sedan ur sig att vi nog borde göra om den lilla altan vi har. Köpa lite hö och bygga en liten lada. Sedan skulle vi investera i en ko eftersom vi då aldrig skulle behöva vara utan mjölk.

Jag svarade att tanken var god men om vi nu skulle köpa en ko så skulle det bli Elias själv som fick äran att mjölka den. Detta var dock Elias inte beredd att göra så tills vidare kommer den Engströmska familjen inte investera delar av familjebudgeten i en ko. Jag, Mamma Marika och grannarna i närområdet kan pusta ut.