2011-09-13

Långpass i hällande regn

Det är inte så lång tid kvar att vinka på till Lidingöloppet vilket resulterar i att denna och nästa vecka successivt kommer reduceras i mängd och längd på intervallpassen. Den tyngsta träningen är nu genomförd och det handlar mest om att trimma in de sista detaljerna till tävlingen. Med ett undantag, det sista långpasset.

Eftersom det hade varit för nära inpå tävlingen att genomföra ett långpass till helgen så beslöt jag mig för att avverka detta redan i måndags. Väldigt ovant att inleda träningsveckan med ett långpass redan klockan 10:00. Farfar kom förbi och precis innan jag stack ut la jag Alvar att sova lunch.

Ute fullkomligt vräkte regnet ner. Jag måste erkänna att löpsuget kanske inte var på topp. Att ha 2:30 ute i terrängspåret i hällande kyligt regn kan sänka den största av alla motivationer. Jag styrde kosan direkt till Ursvik där jag snurrade runt på de olika sträckningarna. Bitvis ganska svårlöpt i terrängen då den stora mängden nederbörd hade åstadkommit många vattensamlingar. Hur som helst så bet jag ihop och betade av kilometer efter kilometer. Då jag på min 35e kilometer var nära hemmet kunde jag med viss frustration konstatera att regnet höll på att upphöra samt solen titta fram.

Nåväl, dränkt och kränkt efter passet men duschen efteråt var magiskt skönt och faktum var att passet rann av mig ganska snabbt. Nu väntar några lättare pass kryddat med ett par snabba historier och sedan är det fokus på kost och sömn de sista dagarna fram till Lidingöloppet. Pepp!