2011-09-28

Lidingöloppsreflektioner del 1

Nu har det gått några dagar sedan Lidingöloppet och jag hunnit smälta loppet och alla dess intryck. Känslan är fortfarande att jag är lite småbesviken. Jag ville ha en tid ner mot 1:45 men fick inte ihop det riktigt under loppets sista mil varefter den möjligheten slank mig ur händerna.

Benen kändes rakt igenom riktigt bra. Jag stumnade inte till varken i vader eller lår och hanterade terrängen och distansen bra. Det skiljer sig lite mot mina tidigare lopp vilket kanske kan förklaras med att jag är uthålligare nu med tanke på marathonträningen. Det som däremot begränsade mig under sista milen var flåset. Jag fick en svacka efter backarna vid Grönsta och hade sedan svårt att få tillbaka flytet. Jag hade ingen rygg att följa och kände att pumpen fick jobba lite för hårt mot slutet.

Det är svårt att exakt veta hur jag skulle anpassat träningen bättre men kanske borde jag lagt in lite fler längre snabbdistanser i terräng för att påfresta pumpen samtidigt som benen är sänkta med lite mer kilometer? Jag roade mig med att jämföra mina tre senaste Lidingölopp och mellantiderna därifrån:

2011: 34:42 / 35:49 (1:10.31) / 36:38 (1:47.09)
2009: 35:19 / 35:55 (1:11.14) / 36:51 (1:48.05)
2007: 35:07 / 35:28 (1:10.39) / 36:25 (1:47.04)

Det som skiljer sig mellan 2007 och 2011 är att jag öppnade lite hårdare första milen men sedan medvetet tog det lite lugnare under den svårlöpta delen av andra milen. Gemensamt för de tre loppen är att jag har problem under den sista milen oavsett om jag var tränad för milen (2007 och 2009) eller marathon (2011). Ett av huvudmålen med träningen inför nästa års Lidingölopp blir till att optimera den så jag klarar sista milen på ett bra sätt.

Hur som helst så ekar det ganska tomt i spåren under tävlingen. Det skrivs mycket i media om hur få svenskar som kan prestera bra tider. Och det stämmer, det är väldigt få löpare som klarar av att göra tider under 1:50 (17 stycken), ännu färre under 1:45 (6 stycken) och bara en ynka under 1:40. Hur bör arrangören göra för att locka fler löpare att ställa upp? Jag tror de måste försöka anamma det tänk som Stockholm marathon har. Skicka ut personliga brev till några av landets starka löpare och bjud in dem. För de som kommer utanför Stockholm kan de erbjuda gratis hotellboende dagen innan tävlingen. I vissa fall bör man överväga startpengar. Stockholm marathon har det och lockar betydligt fler elitlöpare till start, såväl svenskar om utlänningar. Och priserna. Eller jag vet inte om man ens ska kalla det priser. Under 2009 var jag elva (fjärde svensk) och vann tillsammans med FK Studenterna lagtävlingen. Priset för detta blev två stycken handdukar. I år blev jag nia och femte svensk och vann då en pikétröja. Antingen har man priser eller så har man det inte. Det här mittemellan skapar bara irritation. Och med tanke på Lidingöloppets enorma budget så borde man nog ha ganska goda möjligheter att hosta upp lite bättre priser eller till och med prispengar. Lidingöloppet har hos mig en stark plats i mitt löphjärta. Jag gillar loppet. Jag vill springa loppet. Men snacket som går då jag frågar varför några av mina konkurrenter inte kommer till start är att det är utsugarloppet nummer 1. Och det är minsann inget smickrande omdöme.

Så vad gör Lidingöloppet i år istället? Tja, man lägger på en avgift på 40 kr för att frakta väska med ombyteskläder från Lidingövallen till Grönsta gärde? Det är verkligen snålt! Och då ska vi passa på att nämna att startavgiften till loppet är ganska väl tilltagen. Det är som bekant ett stort uppsving för löpningen bland den stora massan. Frågan är hur långt de kan pressa det hela innan folk reagerar?

45 kommentarer:

Ellinors dröm sa...

Komma med kommentarer ang dina tider och ev åtgärd lämnar jag till de som kan sådant bättre.

Men ang utsugarlopp så känner jag att det inte bara LL som rider på löparvågen och tar ut saftigt med avgift. Det känns som att de flesta arrangörer försöker pressa priserna uppåt.
Och det har nog med löparboomen bland motionärer att göra. Jag tror att många arrangörer testar vad smärtgränsen går och kommer nog frysa priserna när antalet deltagare stangerar.

Sen ang snabba löpare på LL. På tjejsidan är ju huvudklassen 10k och som drar de mest meriterade men jag har märkt att skiktet under det har det blivit större konkurrens.
Tiden jag fick i år hade gett mig bättre placering förra året och bra mycket bättre för två, tre år sedan.
Så på damsidan börjar det hända grejer. Spiller även över på tex Tjejmilen. Samma fenomen där. (har inte gjort någon djupare analys men det verkar och känns som att det blir fler och fler kvinnor som vill testa hur snabba de kan bli. Urskoj!)

Mattias sa...

Men vilken pikétröja det var sen. Jag har på min just nu :)

/Mattias, 25:e plats

Patrik Engström sa...

Ellinor:

Tack för upplägget. Jag har inte samma koll på dameliten men vore glad om den inte visar samma sak som hos männen. Grejen är ju den att LL skulle kunna ha ett bra startfält för herrarna men de väljer helt enkelt bort loppet till förmån för andra lopp. Varför? Visst, i år krockade det nästan med SHM men tittar jag tillbaka till 2007 så ser det likadant ut. För damerna vet jag inte riktigt hur länge de tävlat över den längre sträckan. För oss män jämför man gärna med tider från 80- och 90-talet då elitbredden var stor. Vore intressant att se hur damernas fält ändrats över tiden. Min känsla är att det i samband med den stora löpvågen nu även ploppar upp starka kvinnliga löpare

Jag ska i en framtida post se hur min tid står sig placeringsmässigt tio år tillbaka i tiden. Lite samma sak som jag gjorde efter Stockholm marathon.

Och en annan frågeställning: I de större loppen tex Stockholm marathon och LL (Göteborgsvarvet undantaget) så är det ytterst sällan utländska (afrikanska) damlöpare. Vi herrar har allt som ofta ett gäng att bli distansierade av men hos damerna är det mer eller mindre mestadels svenskor. Varför? Lägger arrangören inte ner lika mycket tid där eller finns det helt enkelt så få som reser runt och tävlar?

Patrik Engström sa...

Mattias:

Härligt! Jag kanske ska packa upp min ur plasten? Som jag sa till kollegan och träningskamraten Buud: Om vi sätter på oss våra tröjor så blir det lite som en uniform.

Bra sprunget! Träna hårt så ses vi på framtida tävlingar!

Herr Larm sa...

Jag skall kanske ta fram min ur plasten oxå, så kan vi glida omkring i Silverdal och visa upp vårt fina pris.
Plats 9 + 21 måste ju kavlificera postnummer 19138 till bäst i Sverige:-)

Herr Larm

Lars lill-lasse Johansson sa...

angående varför det är så dåligt med afrikanska damlöpare i de stora loppen som sthlm marathon, tjejmilen sthlm halvmarathon, så beror detta främst på A.Olsson i hässelby som inte vill ha några konkurrenskratiga löpare på damsidan, etersom de då skulle kunna hota Isabellah till segern. Tjejen min från kenya fick inte starta i halvmaran och i tjejmilen, just pga detta. Dock i lidingötjejmil var det inga problem (annan organisatör.

Andreas sa...

Även om du hade hållt bra fart sista milen så var du åtminstonde 1 minut för långsam fram till 20km. Om du säger att du inte stumnade till alls i benen skulle du kanske ha kunnat hålla lika bra på slutet även om du startat fortare?

Patrik Engström sa...

Seas:

Nu förstår jag inte riktigt. En minut för långsam fram till 20 km för vaddå? Om det är 1:45 du syftar på, vilket jag hade som tidsmål så håller jag inte alls med dig. Jag hade 1:10.31 vid 20 km. En sista mil på 35:28 hade gett 1:45.59 vilket jag hade klassat som godkänt. Så om jag skulle haft 1:09.31 vid 20 km skulle jag kunna göra 36:28 på sista milen vilket var nästan exakt det jag hade i år.

Sedan är jag också lite förvirrad kring det du skriver med att jag skulle kunnat hålla lika bra på slutet även om jag startat fortare och benen inte var stumma. Vad menar du med lika bra? Menar du att jag skulle orkat springa sista milen snabbare än det jag gjorde nu trots en hårdare öppning? Eller menar du att jag skulle orkat avsluta sista milen på samma tid som i år trots en tuffare öppning?

Jag tror inte alls på att man måste öppna hårt och springa in tid. Jag tror mycket mer på att disponera krafterna klokt under loppets 20 första km och sedan med mindre avvikelser bibehålla farten sista milen. Således håller jag inte me dig. Jag följde min plan och hade ungefär den tid jag siktade på vid 20 km.

Benen stumande som sagt inte till vilket jag framför allt märkte under de flacka partierna där jag kunde bibehålla sub 3:30-fart. Där kroppen svek mig så var det i uppförsbackarna. Jag tappade mer fart än jag räknat med där sista milen och kände att pumpen fick jobba för hårt. Jämför man med känslan under en mara sista milen så börjar benen stumna till och domna bort. Denna känsla infann sig inte under LL och jag hade kunnat tröska på ett tag till men som sagt inte orkat hålla farten i backarna.

Så, det blev minsann ett långt svar. Peace!

Patrik Engström sa...

Herr Larm:

Haha, vi sätter på oss tröjan vid väl valt tillfälle! Och nog är det så att Silverdal/Sollentuna vann postkod-rejset? ;)

Andreas sa...

Du förstod mig nog ganska bra. Dock missförstod jag dig när du skrev 1:45. Jag tänkte snarare på 1:45:00 medan du tänkte på 1:45:59. Därav den där minuten i skillnad.

Jag menar även att sista 15km är tyngre än första 15km och därför bör första 15km gå lite snabbare än sista 15km.

"Eller menar du att jag skulle orkat avsluta sista milen på samma tid som i år trots en tuffare öppning?" Ungefär så tänkte jag... Det var dock snarare en fundering än en åsikt att det skulle ha varit så.

Andreas sa...

Mitt lopp var förövrigt sett till känslan precis tvärtemot ditt. Efter 5km så började jag vara lite trött i vaderna. Innan 20km började jag känna av lite även i baksida lår.
Sista milen, och framförallt sista 5km, var det mest frågan om att undvika kramp. Pumpen var det dock inget problem med att den fick jobba hårt.

Patrik Engström sa...

Seas:

Jag ska inte sticka under stol med att jag gärna hade gjort en tid under 1:45. Träningsresultaten pekade mot att det åtminstone var möjligt. Men som loppet utvecklade sig med solodraglöpning så hade jag trots allt varit nöjd med 1:45.xx.

När du skriver att avslutande 15km är tyngre än första 15 är det pga kuperingen eller att man börjar bli trött i benen?

Jag är inte säker på att en tuffare öppning hade gett samma resultat sista milen in mot mål. Nu hade jag inte riktigt den dagen jag hoppats på och måste betrakta loppet ur den synvinkeln. Men jag tror snarare att man ska hushålla med krafterna på ett smart sätt under de 15 första för att sedan kunna avsluta starkt. Om man lyckas träffa rätt här så tycker jag inte man borde behöva tappa så himla mycket sista milen. Bortsett från Grönsta, Abborren och Golfbacken så är den inte så tuff. Det gäller att kunna springa på hårt mellan dessa backar. Dessutom är sista km för kort så där kan man springa in tid om man har krafter kvar.

Din beskrivning av ditt lopp är väl förståelig med tanke på ditt träningsfokus (lite kortare distanser) samt de skadeproblem du dragits med på senare tid? Du har speed och flås men saknar kanske i nuläget den muskulära hårdheten som krävs över de lite längre distanserna? Hur är det förresten med din hälsporre? Besvärar den dig fortfarande? Med tanke på dessa förutsättningar måste du väl ändå vara nöjd med ditt lopp och prestation? Hur var det i spåren? Jag tycker mig se på mellantider och lite youtube-klipp att du trots allt hade några löpare omkring dig som hjälpte till att behålla press och fokus.

Patrik Engström sa...

Lars:

Tack för svar Lars! Jag visste inte att det var så illa på damsidan. Verkligen tråkigt. En sak undrar jag dock över. Varför resonerar inte A Olsson på samma sätt när det gäller männen? Borde han inte rimligtvis velat se Adil som segrare på Stockholm marathon och då inte bjuda in en massa stygga afrikaner?

T och F sa...

Hållet helt med ang att arrangörerna försöker maximera förtjänsten. Längre bak i startleden är det väldigt trångt i spåret, för att inte tala om alla köer till nummerlapp, toa och bussar. Och att betala 40 spänn för en obevakad väskförvaring är helt hutlöst. Namnbyte till nästa år, Gnidingöloppet?

Andreas sa...

Jag menar att sista 15 är tuffare pga kuperingen. Sen att man har 15km innan i benen gör det givetvis inte lättare. :)

Jag är helt klart nöjd med mitt lopp med tanke på att jag inte alls sprungit så mycket som jag skulle vilja veckorna innan. Främst då pga hälsporre (som blivit bättre, men fortfarande besvärar). 9 veckorna innan snittade jag 55km löpning/vecka. Dock körde jag en del annan träning också.

Jag håller med om att det gör enormt stor skillnad om man har andra löpare att springa med/mot ute i spåren. Jag sprang med Laser upp till 17(?) km. Från 10km ungefär hade vi sällskap av Oskar Landin. Tyvärr så fick ju Laser problem med håll och Landin var tvungen att kliva av (muskelbristning?) ungefär samtidigt. Det blir direkt tyngre mentalt när man hamnar själv. Tyvärr är det ju så att om man springer snabbare än vad jag gjorde så blir det väldigt tomt där ute i skogarna.

Unknown sa...

guowenhao20150328
air jordan 11
michael kors outlet
polo ralph lauren outlet
tiffany jewelry
soccer jerseys for sale
nba jerseys wholesale
giuseppe zanotti sale
coach outlet
mlb jerseys
mont blanc
m a c cosmetics
lebron shoes
air force one shoes
foamposite shoes
mac cosmetics
coach outlet
adidas shoes
air force 1 shoes
polo ralph lauren outlet
coach outlet online
coach outlet online
adidas outlet
air jordan shoes
michael kors handbags
ralph lauren
toms
kate spade handbags
marc jacobs
true religion jeans
coach outlet
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
chanel handbags,chanel bags,chanel outlet,chanel 2.55
hollister clothing store
giuseppe zanotti outlet
nhl jerseys wholesale
louis vuitton outlet uk
herve leger
links of london jewellery
michael kors outlet store

achang sa...

tory burch handbags
air max 2015
arizona cardinals jerseys
coach outlet
the north face clearance
canada goose outlet
surpa sneakers
michael kors outlet
green bay packers jerseys
miami heat jersey
swarovski uk
new orleans saints jerseys
michael kors uk
nike free
baltimore ravens jerseys
oakland raiders jerseys
ray ban sunglasses
cheap football shirts
nike huarache
miami dolphins jerseys
nike free uk
mulberry outlet
cheap wedding dresses
cleveland cavaliers jersey
golden state warriors jerseys
new york jets jerseys
tory burch outlet
nike running shoes
new york giants jerseys
indianapolis colts jerseys
tommy hilfiger outlet
air max 2014
ysl outlet
0619

Unknown sa...

20150623 junda
ray ban outlet
michael kors purse
toms shoes sale
cheap soccer jerseys
pandora charms
chanel outlet
true religion outlet
football jerseys
ray ban sunglasses
coach factory outlet
michael kors handbags
gucci handbags
true religion
michael kors
gucci uk
coach factory outlet
oakley sunglasses cheap
abercrombie and fitch
ralph lauren polo shirts
michael kors bags
coach outlet
oakley sunglasses outlet
true religion sale
oakley sunglasses
kate spade bags
retro jordans
toms shoes for women
ray ban outlet
hollister kids
kate spade bags
michael kors watches
ray ban glasses
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
toms outlet store

Unknown sa...

calvin klein online store
chicago bears jerseys
kate spade outlet
oakley outlet
coach outlet online
valentino sale
converse outlet
ferragamo shoes
new york knicks jersey
michael kors uk
polo lacoste pas cher
fred perry polo shirts
michael kors outlet
insanity workout
fitflop
oakley sunglasses
the north face outlet
chanel handbags
polo ralph lauren outlet
giuseppe zanotti
air max 2015
louis vuitton outlet online
boston celtics jersey
louis vuitton outlet
michael kors uk
mcm backpack
cheap wedding dresses
louis vuitton outlet online
true religion jeans
mont blanc
manchester united jersey
true religion
nike huarache
cheap ray ban sunglasses
coach outlet store
toms outlet
ray ban sunglasses
michael kors canada
marc jacobs handbags
fivefingers shoes
achang 0713

Unknown sa...

2015-7-27 xiaozhengm
cheap jerseys
kate spade handbags
kate spade outlet online
nike air max
mont blanc pen
ray ban wayfarer
louis vuitton
hollister clothing store
soccer jerseys wholesale
pandora charms
cheap true religion jeans
burberry outlet
chanel outlet
michael kors handbag
coach factory outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
toms shoes
louboutin
toms outlet
ray ban uk
michael kors bags
coach factory outlet
ray ban sunglasses
coach outlet online
polo ralph lauren
true religion
tory burch outlet
hollister clothing
ralph lauren outlet
sac longchamp
oakley sunglasses outlet
coach outlet
sac longchamp
tory burch shoes
toms shoes outlet
michael kors outlet
tory burch outlet online
pandora jewelry
cheap beats

Unknown sa...

20150828daigege
nike roshe run women
mizuno shoes
michael kors handbags
oakley sunglasses
ralph lauren uk
new balance
nike free run womens
air max 90
polo ralph lauren outlet
nike free runs
true religion
adidas superstar
polo ralph lauren
michael kors handbags
jordan uk
soccer jerseys wholesale
nike blazer
adidas trainers
ralph lauren
tory burch outlet online
borse louis vuitton
mulberry bags
mizuno running shoes
nike air max
nike socks
nike running shoes
mont blanc pen
longchamp outlet
coach outlet online
nike basketball shoes
air jordan
canada goose
ray ban sunglasses
ed hardy
air max shoes
oakley sunglasses wholesale
tory burch outlet
michael kors bag
toms shoes
pandora rings

Unknown sa...

201591dongdong
fake oakley sunglasses
jordan 4
louis vuitton outlet
coach factory outlet
coach factory outlet online
michael kors
coach outlet
oakley sunglasses
louis vuitton handbags
prada uk
swarovski jewelry
michael kors handbags
louis vuitton outlet stores
toms shoes
ray-ban sunglasses
michael kors outlet online
nfl jerseys
hollister co,hollister jeans,hollister.com,hollister ca
timberland boots
nike huarache
abercrombie fitch,abercrombie and kent,abercrombie & fitch,abercrombie outlet,abercrombie kids
cheap ray bans
nike air max
ralph lauren
coach factory outlet
ghd hair straighteners
oakley vault
oakley vault
louis vuitton outlet
jordan 11
coach canada outlet
michael kors outlet online

Unknown sa...

abercrombie and fitch, http://www.abercrombie-fitch-hollister.es/
ray-ban sunglasses, http://www.raybansunglass.com.au/
longchamp outlet store, http://www.longchampoutlet.name/
ugg boots, http://www.uggsoutlet.us.org/
celine outlet online, http://www.celineoutletus.com/
mizuno running shoes, http://www.mizunorunningshoes.us/
nike soccer shoes, http://www.nikemercurial.org/
ray-ban sunglasses, http://www.ray-bansunglassess.in.net/
lacoste pas cher, http://www.polo-lacoste-shirts.fr/
lululemon pants, http://www.lululemonoutletstore.in.net/
winter coats, http://www.cybermondaydeals.in.net/
abercrombie fitch, http://www.abercrombie-fitch.us.com/
nfl jersey wholesale, http://www.nfljerseys-wholesale.us.com/
indianapolis colts jerseys, http://www.indianapoliscoltsjersey.us/
washington redskins jerseys, http://www.washingtonredskinsjersey.com/
christian louboutin shoes, http://www.christianlouboutinoutlet.org.uk/
discount oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com/
oklahoma city thunder jerseys, http://www.thunderjerseystore.com/
cheap uggs, http://www.uggboot.com.co/
cardinals jersey, http://www.arizonacardinalsjersey.us/
michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com/
1015minko

Unknown sa...

2015-11-5leilei
jordan pas cher
michael kors
sac longchamp
coach factory outlet
true religion sale
fitflops uk
moncler jackets
ghd hair straighteners
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
ugg boots
montblanc pens
ralph lauren
adidas superstar
air max 90
michael kors outlet
ralph lauren outlet
true religion jeans
ray bans
toms outlet
louis vuitton uk
ugg australia
michael kors bags
chaussure louboutin
louis vuitton outlet stores
michael kors bags
michael kors handbags
louis vuitton pas cher
nike tn pas cher
michael kors handbags
ray ban sunglasses

Unknown sa...

mulberry outlet online
mac makeup
replica handbags
ugg outlet
converse sneakers
canada goose coats
iphone cases
coach outlet store
hermes belt for men
ugg boots
cheap mlb jerseys
nhl jerseys wholesale
asics
cheap toms
michael kors outlet online
nike air max 2014
ferragamo shoes
michael kors handbags
hermes bags
moncler jackets

dongdong sa...

oakley sunglasses
fitflop uk
christian louboutin
salvatore ferragamo
ralph lauren pas cher
bottega veneta
air jordans
michael kors outlet
sac longchamp
louis vuitton pas cher
christian louboutin
under armour shoes
coach outlet online
ugg outlet online
coach outlet store online
prada bags
toms outlet store
reebok shoes
cartier glasses
louboutin pas cher
nike huarache
timberland boots
louis vuitton bags
michael kors handbags
ray ban outlet
true religion outlet
reebok uk
ferragamo shoes
ralph lauren outlet
coach factory outlet
longchamp
michael kors outlet
longchamp bag
under armour outlet
michael kors outlet clearance
michael kors handbags
coach outlet
hollister sale
louboutin
20163.12wengdongdong

John sa...

ray ban outlet
louis vuitton
adidas shoes
fitflops
nike uk
vans shoes
kate spade outlet
louis vuitton
kate spade
true religion jeans
jordans for sale
nike roshe runs
ray ban wayfarer
air jordan retro
louis vuitton outlet
ugg slippers
michael kors outlet
christian louboutin outlet
ugg boots
nike air max
oakley vault
abercrombie outlet
coach outlet
louis vuitton handbags
michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
uggs outlet
the north face jackets
mcm outlet
coach outlet store online
coach factory
coach outlet
louis vuitton
timberland boots
2016329yuanyuan

柯云 sa...

2016-04-27keyun
tiffany & co
air force 1 trainers
coach factory outlet online
coach outlet store online
adidas uk
pandora jewelry
adidas originals
hollister clothing
ralph lauren
nfl jerseys
jordan concords
fitflop sale
ralph lauren sale
kate spade outlet
toms outlet
ray ban sunglasses
michael kors handbags
air jordan femme
coach outlet
ray ban sunglasses outlet
michael kors handbags
michael kors outlet clearance
michael kors bags
kate spade handbags
nike roshe shoes
nike roshe run mens
air jordan shoes
oakley sunglasses
louis vuitton outlet online
adidas nmd
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
michael kors bags
concords 11
coach outlet store online
kd 7 shoes
louis vuitton purses
oakley sunglasses
michael kors purses

xumeiqing sa...

20160729meiqing
ray ban sunglasses
reebok shoes
ralph lauren outlet
coach outlet
cheap jordans
michael kors outlet store
burberry outlet
michael kors outlet clearance
adidas stan smith
moncler outlet
adidas nmd runner
basketball shoes
rolex submariner
ugg outlet
coach outlet
true religion jeans
cheap ferragamo shoes
adidas superstar
nike air max
north face jackets
nfl jerseys wholesale
ray ban outlet
michael kors purses
ray ban sunglasses discount
michael kors handbags outlet
michael kors outlet online
toms shoes
north face jackets
cheap jordans
polo ralph lauren
michael kors outlet
fitflops clearance
armani watches
fitflop
ray ban sunglasses
nike free flyknit
asics shoes

raybanoutlet001 sa...

converse trainers
nike huarache
michael kors handbags sale
supra shoes
cheap nike shoes
chaussure louboutin
michael kors handbags online
michael kors handbags clearance
nike blazer
pandora jewelry

琐事 sa...

michael kors handbags wholesale
cheap nfl jerseys wholesale
instyler max 2
nike huarache trainers
ed hardy outlet
pandora charms
michael kors handbags sale
tiffany and co outlet
lebron shoes
longchamp le pliage

Unknown sa...

oakley sunglasses
michael kors handbags
michael kors outlet
salomon boots
michael kors handbags sale
christian louboutin shoes
ecco shoes
michael kors handbags
giants jersey
toms shoes

Unknown sa...

oakley sunglasses cheap
authentic louis vuitton handbags
adidas nmd runner
yeezy boost
true religion jeans outlet
rolex watches
valentino shoes
nike cortez classic
cheap nike sneakers
true religion sale
zhi20161225

Unknown sa...

houston texans jerseys
nike huarache
hollister
patriots jerseys
michael kors handbags
michael kors handbags sale
seahawks jersey
san diego chargers jerseys
polo ralph lauren
michael kors outlet online

Unknown sa...

mizuno running shoes
michael kors outlet online
longchamp handbags
mlb jerseys wholesale
polo ralph lauren
christian louboutin uk
yeezy boost 350 v2
michael kors handbags
nike air max uk
timberland boots
20173.20wengdongdong

caiyan sa...

oakley sunglasses
coach factory outlet
true religion outlet
ed hardy sale
michael kors canada
toms outlet store
christian louboutin outlet
adidas outlet
oakley sunglasses
adidas nmd
0503shizhong

Unknown sa...

20170605 leilei3915
air jordan 4 retro
mlb jerseys wholesale
polo ralph lauren
kate spade outlet
jordan shoes
canada goose jackets
michael kors outlet
ugg outlet
christian louboutin shoes
oakley sunglasses wholesale

Unknown sa...

coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
nike shoes uk
coach outlet online
prada outlet online
coach outlet
adidas wings shoes
swarovski outlet
polo outlet stores
ralph lauren polo
20170605lck

1111141414 sa...

kobe sneakers
pandora charms
michael kors purses
real jordans
kyrie 3
adidas yeezy boost
yeezy boost 350
cheap jordans
pandora uk
louboutin shoes

Unknown sa...

yeezy boost 350 v2
chrome hearts
adidas ultra boost uncaged
air yeezy
longchamp
stephen curry shoes
http://www.kobebasketballshoes.us.com
adidas ultra
longchamp
links of london

Unknown sa...

pandora charms sale
louboutin shoes
air max 2017
michael kors outlet
longchamp bags
adidas ultra
links of london
lebron shoes
longchamp outlet
adidas shoes

Unknown sa...

gucci sito ufficiale
ugg outlet
new balance shoes
fitflops
carolina jerseys
dolphins jerseys
longchamp outlet
ugg boots
jimmy choo shoes
saics running shoes

raybanoutlet001 sa...

coach outlet online
sac longchamp
polo ralph lauren
michael kors uk
ugg outlet
cowboys jerseys
michael kors outlet
michael kors uk
rolex replica
pandora outlet

Unknown sa...

2018929 leilei3915
ugg outlet online
prada outlet store
oakley sunglasses
pandora charms
polo ralph lauren
michael kors purses
michael kors outlet
cheap mlb jerseys
coach outlet online
nike outlet store

yanmaneee sa...

nike react
jordan 12
curry shoes
yeezys
canada goose jacket
jordan shoes
kd shoes
lebron 18
longchamp handbags
supreme new york