2011-09-05

September och höst?

Sommaren lider mot sitt slut eller så är hösten redan här, det är ju trots allt september. Känns lite si så där men faktum är att det är ganska behagligt att sticka ut på löppassen just nu i sval och perfekt löptemperatur. Luften är ren och fri från pollen och annat jox och så länge löven sitter kvar på träden så känns det ändå lite somrigt fortfarande. Lite som det bästa av det bästa. Men snart kommer temperaturen falla och med den även löven från träden och då har hösten tagit kommando. Och vad som väntar efter det orkar jag just nu inte tänka på.

Det vackra vädret såg ut att hålla i sig över helgen och därför passade familjen på att bege sig till sommarstugan redan på fredagskvällen. Kändes skönt att vakna upp i godan ro på lördagen och bara ta det lite lugnt. Under eftermiddagen var det dags att genomföra veckans första intervallpass. Jag skippade det första under veckan på grund av min magsjuka. Passet skissades till 15 km snabbdistans i Salas motionsspår Annedal. Jag snurrade runt fem varv i dess 3km-slinga som var hyfsat kuperad. Öppnade första varvet i 3:35-fart och kunde sedan successivt öka farten genom passet och slutförde passet med snittet 3:29. Bra kontrollerad känsla rakt igenom och det var skönt att konstatera att magsjukan inte lämnat några djupa spår efter sig.

Söndagen var en stressig dag. Stack ut på ett långpass genom Salaland direkt efter frukosten. Sedan hastigt ombyte, lunch och hemresa. Därefter var det fotbollsträning, simträning och mathandling som skulle avhandlas.

Totalt sett fick jag ihop 13 mils löpning under veckan och ett bra snabbdistanspass. Ganska nöjd med träningen då jag tvingades till årets första ofrivilliga löpfria dag på grund av magsjukan.