2011-09-19

Veckosummering

Ytterligare en helg är till ända och vi hade flyt med vädret. Elias har dragits med lite feber från och till så vi valde att ta det lugnt under helgen och hålla oss mestadels hemma. Jag var tvungen att jobba lite då det uppstått några saker på jobbet. Mamma Marika passade då på att baka lite med barnen.

Vad gäller träningen så hann jag med ett terrängintervallpass i Polisspåret på torsdagen i delvis hällande regn. Börjar bli ganska van vid att avverka terrängkilometer i regn. Skulle vädret på tävlingsdagen vara av sådant slag så kommer jag i alla fall inte påverkas negativt av det. Under lördagen körde jag ett lite lugnare terrängpass. Coachen ville ha ut mig på lite flackare terrängmark fast avverka intervallerna i lite snabbare tempo. Benstyrkan och förmågan att klara av backar är god, nu var fokus till att få upp lite tempo till de mer lättlöpta partierna på Lidingöloppet.

Samtidigt som Stockholm Halvmarathon avgjordes inne i Stan så tog jag istället bilen till Bögs gård (namnet!?) vid Järvafältet och värmde upp med lite drygt fem kilometer. Vädret var rena räkmackan, runt 14 grader, solsken och inte en vindpust. Perfekta yttre förhållanden. Redan på uppvärmningen fattade jag att det skulle bli ett bra pass. Kilometerna snittades in runt 3:55 utan någon som helst ansträngning. Själva intervallpasset var skissat till 4x8' @3:20, PJ: 2'. Alltså fyra serier om åtta minuter där snittfarten skulle vara 3:20, pausjoggen på två minuter.

Som sagt så var ben och kropp helt med på noterna och den flacka grusterrängen på Järvafältet var markant enklare att springa på än vid Ursvik och Polisspåret. Snittet för de fyra serierna landade runt 3:12-3:15/km och pulsvärdena var låga och fina rakt igenom. Ett väldigt gott formbesked som ytterligare spär på känslan om att det mesta verkar vara på topp nu till Lidingöloppet.

Veckan summerades upp till lite drygt tio mil och innehöll två intervallpass samt ett långpass över 35 km.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Ska ju springa mitt första LL, vad tycker du är det bästa upplägget?
/Daniel

Patrik Engström sa...

Daniel:

Kul att du ska springa LL! Det är väldigt svårt att svara på vad som är det bästa upplägget då jag inte vet något om din träning eller ambitioner med loppet.

Men den legendariske Magnus Bergman har i denna artikel listat 30 punkter som är bra att tänka på inför LL:
http://www.lopningforalla.se/index.php/special/lidingoloppet-2011/1138-mister-lidingoloppets-30-basta-tips-for-30-kilometer

Lycka till och kör hårt!

Unknown sa...

cheap mlb jerseys
hollister
tory burch outlet online
ray-ban sunglasses
ferragamo shoes
christian louboutin outlet
louis vuitton
louis vuitton handbags
hollister canada
ralph lauren outlet
20161215caihuali