2011-10-06

3x3km @3:09/3:07/3:05, StåP: 60'', +1

På hemmafronten är det lite förkylt. Familjemedlemmarna inklusive jag hostar och snörvlar en aning men hittills har vi klarat oss från feber så barnen kan närvara på skola och dagis och jag fortsätta med träningen.

Efter lördagens lyckades uppstart med lite korta snabba intervaller så valde jag att fortsätta med lite snabbare saker med hopp om att ytterligare trimma upp fart och intensitet. Målet är att försöka skaka fram lite snabbhet i benen till kommande Hässelbylopp. Sagt och gjort så skissade jag upp tre längre intervaller i ökande fart samt med kort slitande vila enligt: 3x3 km @3:09/3:07/3:05, StåP: 6'', +1. Eftersom det mer eller mindre blåste storm utomhus så fegade jag ur lite och förlade intervallerna till löpbandet med risk för att istället drabbas av värmeslag. Jag har nämligen ingen ventilation i källaren och det påverkar minst sagt temperaturen när bandets motor rusar för fullt. Det som oroade mig mest var att jag kände mig lite hängig och jag misstänker en lätt infektion i kroppen. Inget allvarligt men risken med att pressa på tuffa intervaller är att man försämrar hälsoläget till det värre. Hur som helst, så hade jag inte någon feber så ansåg jag det värt att göra ett försök.

Skissen var alltså tre stycken 3km-intervaller i ökande fart, den första i 3:09, den andra i 3:07 och den sista i 3:05. Således ganska snabba intervaller med tanke på mitt marathonfokus. Till på köpet var det endast 60 sekunders ståvila mellan dessa vilket innebar kort tid för kropp och ben att återhämta sig. Första serien löptes igenom utan något som helst slitage och jag hade redan då på känn att passet skulle gå bra. Ut på andra intervallen som också löptes igenom kontrollerat även om jag fick ta i något under sista kilometern. Kort vila, lite vätska och sedan upp och damma av den sista intervallen. Visst fick pumpen jobba under den men allt var ändå hanterbart. Speeden var inga problem och pumpen hängde med hela vägen vilket snitt- och maxpuls även bekräftade då jag studera dessa efter passet. Nästan lite överraskad (igen) över hur lätt passet gick med tanke på att jag känt mig lite hängig de senaste dagarna.

Annars har dagen präglats av det oerhört tråkiga beskedet att Steve Jobs avlidit. Denna fantastiske visionär som med osannolik fingertoppkänsla gett oss fantastiska uppfinningar. Jag har genom åren haft en otrolig respekt för Jobs och tog hans bortgång mycket hårt även om det mer eller mindre var väntat.

På en keynote för några år sedan visade Jobs upp en presentationsslide med texten:The reports of my death are greatly exaggerated.

Om det ändå vore sant.

3 kommentarer:

Johan sa...

Om du inte redan har koll på det så är Steves citat från början ett citat av Mark Twain.

Fick känna på värmen av att springa löpband när jag nyligen körde mitt första långpass inomhus på Forsgrenska badet. Helt sjukt vad man kan svettas!

Patrik Engström sa...

Johan:

Jo jag kände till det. ;)

På gym brukar det vara lite bättre ventilation men även där svettas man så det räcker. Det finns ingen vind som kyler och torkar upp. Då jag springer på bandet i källaren eller sitter (under skadeperioden) på trainern så är det alltid extra handdukar samt dubbla vätskeflaskor som gäller.

Unknown sa...

www0927

mbt shoes
ultra boost 3.0
nike clothing
off white jordan
canada goose outlet
ray ban sunglasses
longchamp outlet
ferragamo belt
christian louboutin outlet
ugg boots